Ga naar Content

Bij Ajax verguisde Sven Mislintat aan de slag bij Borussia Dortmund

Voormalig directeur voetbalzaken bij Ajax Sven Mislintat heeft een nieuwe baan. Hij gaat aan de slag bij Borussia Dortmund. De 51-jarige Duitser gaat zich in een technische functie bezighouden met de planning van de ploeg, meldt de huidige nummer vijf van de Bundesliga.

Sven Mislintat staat ESPN te woord - Foto: PRO SHOTS / Erik Pasman

Mislintat werd in september vorig jaar na vier maanden ontslagen bij Ajax. Aanleiding waren de slechte resultaten en het mislukte aankoopbeleid. Mislintat kocht voor meer dan 110 miljoen euro aan spelers die onder leiding van toenmalig trainer Maurice Steijn niet presteerden. Ook werd Mislintat een gebrekkige communicatie verweten. Niet lang na zijn ontslag vertrok ook Steijn, waarna John van 't Schip als interim-trainer Ajax van de laatste plaats in de eredivisie terug naar de subtop leidde. 

Mislintat raakte ook in opspraak over mogelijke belangenverstrengeling bij de transfers die hij bij Ajax had gedaan. In een onafhankelijk onderzoek vond KPMG Forensic daarvoor echter geen aanwijzingen. Mislintat was in het verleden ook al meerdere jaren werkzaam voor Dortmund.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52