Ga naar Content

Samenvatting: Hovocubo zegeviert in belangrijk Noord-Hollands onderonsje met Os Lusitanos

In het bomvolle speelschema in het zaalvoetbal heeft Hovocubo zich hersteld van de nederlaag van vrijdag. De Horinezen waren in de Noord-Hollandse clash met Os Lusitanos met 3-2 te sterk. Voor de neutrale toeschouwer was de topper een lust voor het oog.

Samenvatting: Hovocubo - Os Lusitanos - NH Sport / Stephan Brandhorst

"Je zag gewoon twee ploegen die er een mooie wedstrijd van wilden maken", zegt Hovocubo-speler Abdessamad Attahiri na de 3-2 overwinning van zijn ploeg. "Hovocubo en Os Lusitanos zijn twee ploegen die voor de voetballende oplossing gaan." 

De wedstrijd tegen Os Lusitanos was voor Attahiri de derde in vijf dagen. Vrijdagavond verloor Hovocubo met 4-6 van FC Eindhoven en midweeks kwam de international in actie tegen Finland, waar een WK-ticket werd verzilverd. Jammer, maar begrijpelijk volgens Attahiri. "Het programma stond natuurlijk al vast, je kunt dat niet een paar dagen van tevoren helemaal omgooien."

Tekst loopt verder onder de video.

Abdessamad Attahiri: "Je zag twee ploegen die er een mooie wedstrijd van wilde maken" - NH Sport/Stephan Brandhorst

Os Lusitanos-speler Mo Chih was ook onderdeel van het succes van Oranje. Voor hem is het een droom die uitkomt. "We hebben iets neergezet wat 24 jaar niet is gelukt. Er zat van alles in die wedstrijd. Van penalty's tot aan extra tijd. Het was een groot feest."

Mo Chi plaatste zich met Oranje voor het WK: "Het was echt een feest" - NH Sport/Stephan Brandhorst

Lees ook