Ga naar Content

Amstelveense verkeersader dit weekend dicht vanwege sloop oude en bouw nieuwe A9-viaduct

Omdat er dit weekend weer wordt gewerkt aan het A9-viaduct over de Amstelveense Beneluxbaan is die weg vanaf vanavond het hele weekend afgesloten. Ook de parallelwegen Ouverture en Keerpuntweg én de trambaan zijn dicht, dus zullen ook voetgangers, fietsers en ov-gebruikers een andere route moeten nemen.

Van vrijdag 19 april 20.00 uur tot maandag 22 april 5.00 uur zijn de Beneluxbaan, Ouverture en Keerpuntweg dicht - Foto: Rijkswaterstaat

In opdracht van Rijkswaterstraat sloopt aannemer Veenix aan de noordkant een deel van het oude viaduct en bouwt een deel van het nieuwe. De wanden van het oude viaduct worden gesloopt en de betonnen balken (of liggers) waar het wegdek op ligt worden verwijderd. 

Om de veiligheid van het verkeer en de bouwvakkers te garanderen, moeten de wegen tijdens die werkzaamheden dicht. Rijkswaterstaat geeft er de voorkeur aan het werk in het weekend uit te voeren, omdat de overlast voor het verkeer dan minder groot is dan doordeweeks, schrijft Rijkswaterstaat.

Geluid beperken

Er wordt dit weekend dag en nacht doorgewerkt, maar werkzaamheden die veel lawaai veroorzaken, worden zoveel mogelijk overdag uitgevoerd. Denk daarbij aan het kleiner maken van de betonnen liggers, om die in delen te kunnen afvoeren. De stukken beton vermalen gebeurt op een andere plek, zodat omwonenden daar in ieder geval geen last van hebben.

 

Afsluitingen Beneluxbaan, Ouverture en Keerpuntweg - Foto: Rijkswaterstaat

Na dit weekend zijn de Beneluxbaan, Keerpuntweg en Ouverture overdag weer toegankelijk, maar volgen er wel vijf (doordeweekse) nachten (van 21.00 uur tot 5.00 uur) waarin de Keerpuntweg wordt afgesloten. Voor de nacht van 26 op 27 april wordt er een uitzondering gemaakt, omdat er dan vanwege Koningsnacht naar verwachting veel publiek op de been is.  

De week daarna (van 1 mei tot en met 6 mei) gaat de Ouverture zes nachten (van 19.00 uur tot 7.00 uur) op slot voor al het verkeer. In de nacht van zaterdag 11 mei op zondag 12 mei gaan de Beneluxbaan en de parallelwegen Ouverture en Keerpuntweg nog één keer alle drie op slot. 

De afsluiting van dit weekend duurt tot maandagochtend 5.00 uur. Dat betekent dat ook tram 25 tot die tijd uit de dienstregeling wordt gehaald. 

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]