Ga naar Content

IJmondse rocklegendes apetrots op eigen brug: "Ik kan nu al niet meer zonder"

Een paar honderd buurtbewoners en fans genoten woensdagavond van een miniconcert van de Bintangs. De rocklegendes uit de IJmond speelden de pannen van het dak om te vieren dat er een brug naar ze vernoemd is. De Bintangsbrug mag er zijn en verbindt de ene kant van de nieuwe wijk Binnenduin met de andere. 

Met een miniconcert vieren de Bintangs dat ze een eigen brug hebben in Beverwijk - NH Nieuws

De brug, gemaakt van cortenstaal, is ontworpen door kunstenares Harriët van Reek. De balustrades bestaan uit stoer stalen platen waaruit typisch Beverwijkse symbolen zijn gefreesd.  Aardbeien, gladiolen en andere bloemen uit de streek sieren de brug. En naast de silhouetten van dieren en planten die in de IJmond voorkomen, ook muzieknoten en een man met een gitaar. En dat refereert dan weer aan de Bintangs. 

Geschiedenis

Een trotste Frank Kraaijeveld sprak de tent toe en benadrukte dat de brug niet alleen van de nu spelende Bintangs is, maar ook van alle andere bandleden die ooit bij de band gespeeld hebben. Hij keek zoekend de zaal in, herkende er een paar en verzuchtte lachend: "Het zijn er ongeveer achtenveertig als ik het goed heb." De ex-Bintangs kregen een welwillend applausje van het publiek. Ook pakte Kraaijeveld er twee oude foto's bij die het oude boerderijtje laten zien dat ooit aan de Bankenlaan stond, ongeveer op de plek waar nu de waterpartij met daarover de brug ligt. Dat boerderijtje werd ooit door de Bintangs als repetitielokaal gebruikt.  

Lees ook

Tips?

Stuur ons jouw tips op [email protected]