Ga naar Content

Van dragqueens tot de saaiste consultancy bureaus: Danielle strijdt voor LGBTQ+ inclusie

De Amsterdamse Danielle Jiskoot (32) heeft een missie: geen beperkend denken meer in traditionele seksualiteit, maar vrijheid om te zijn wie je bent. Niet alleen voor die paar stoere voorlopers, maar voor iedereen. 

Foto: NH Media

In 'Strijders' vertelt Danielle hoe beklemmend ze het zelf vond om op te groeien in een omgeving waarin ze niet de ruimte voelde om af te wijken van de traditionele man-vrouwrelaties. En wat ervoor zorgde dat ze uit dat keurslijf kon komen. "Want hokjes zijn ook maar saai", zegt ze zelf. 

Het was de basis voor The Diverse Agency, haar bedrijf waarmee ze ervoor streed dat iedereen ook binnen zijn/haar/diens werk zichzelf mag zijn. Tegenwoordig probeert ze met House of Inclusion mee te bouwen aan inclusie van de LGBTQ+ community op beleidsniveau. De verrassende arena die ze daarvoor kiest, is het bedrijfsleven, want die wereld is vaak nog zó traditioneel, dat ze daar de grootste slag kan slaan. 

In het programma Strijders vertellen inspirerende Noord-Hollanders hun verhaal. Stuk voor stuk proberen zij op hun eigen manier de wereld net iets mooier te maken.

Strijders wordt uitgezonden op het TV-kanaal van NH Nieuws en via onze website. Ook zijn de verhalen te beluisteren als podcast. Hier vind je een overzicht van alle Strijders.