Ga naar Content

Spectaculaire verbetering persoonlijk record voor Stan Niesten in tweede marathon

Stan Niesten is als tweede Nederlander over de streep gekomen in de Marathon van Rotterdam. De Beverwijker wist zijn persoonlijk record van vorig jaar spectaculair te verbeteren. Niesten zette op de Coolsingel de tijd stil in 2 uur 10 minuten en 10 seconden. Daarmee was hij ruim vier minuten sneller dan vorig jaar. 

Stan Niesten tijdens Rotterdam Marathon 2023 - Foto: Orange Pictures

De 27-jarige Niesten liep onder goede omstandigheden een uitstekende race. Hij besloot weg te gaan op een snel schema van twee uur en acht minuten. Daarmee zat hij in de tweede groep achter de kopgroep met favoriet Abdi Nageeye. Die won voor de tweede keer in Rotterdam in 2.04.45', een verbetering van het Nederlands record met elf seconden. Voor Nageeye is het zijn vijfde nationale titel. 

Niesten had in de tweede groep tot zo'n 28 kilometer gezelschap van Frank Futselaar. Zijn landgenoot kon het hoge tempo vervolgens niet meer volhouden en haakte af. Ook Niesten kreeg even later last van het snelle schema. Tussen 35 en 40 kilometer leverde hij flink in, maar het zilver kwam niet in gevaar. Vorig jaar veroverde Niesten brons op het NK in 2.14.26'. Op de ranglijst van snelste Nederlandse marathonlopers ooit bezet Niesten de achtste plaats.

Jill Holterman

Anne Luijten werd bij de vrouwen in haar vierde marathon onbedreigd Nederlands kampioen. Luijten klokte een eindtijd van 2.28.48'. Jill Holterman hoopte in Rotterdam de olympische limiet van 2.26.50' te slechten, maar dat lukte niet. Ze finishte na 2:44.59'. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52