Ga naar Content

Man met mes probeert medewerkers geldtransportwagen te overmeesteren

Een man heeft vrijdagochtend 8 maart rond 10.30 uur in Zaandam geprobeerd een koffer vol geld mee te nemen. Medewerkers van een waardetransportbedrijf zijn net aan het in- en uitladen, wanneer de man met een mes op ze afstormt.

Een chauffeur en geldloper, dat is iemand die grote hoeveelheden contant geld van de ene naar de andere plek vervoert, werken op dat moment voor een transportbedrijf. Aan de Gibraltar in Zaandam vullen ze net in een tabakswinkel de kluis van een pinautomaat.

Een man stormt, met een mes in zijn hand, op de twee af. De politie deelt vandaag in Bureau NH bovenstaande beelden. Daarop is te zien dat de medewerkers schrikken, ook een klant kijkt onthutst toe.

Wegjagen

Uiteindelijk is het de winkelier die hem - zonder buit - wegjaagt. "Het is dankzij het kordate handelen van de winkelier die onder andere een alarmknop indrukt dat dit met een sisser afloopt", aldus een woordvoerder van politie Noord-Holland.

"Het is dankzij het kordate handelen van de winkelier dat dit met een sisser afloopt"

Politie Noord-Holland

Vervolgens vlucht hij weg richting flatgebouw Pharus. De politie heeft daar de afgelopen dagen flink onderzoek gedaan. "We hebben onder meer hebben in de flat geflyerd, want het is onduidelijk waarom hij precies hiernaartoe vluchtte." Dat heeft vooralsnog niet geleid tot een tip.

Pruik?

De man is lang en heeft een slank postuur. Er wordt geschat dat hij rond de 1 meter 90 is. Verder heeft hij een lichte of licht getinte huidskleur. Het kan een pruik zijn die onder zijn grijze pet te zien is, maar het lijkt op lang zwart krullend haar.

Verder draagt hij een zonnebril - een pilotenmontuurtje - en draagt hij een beige mondkap. Tijdens de overvalpoging heeft hij een witte plastictas met rode opdruk en blauwe hengsels vast.

Bekijk hier het hele item:

Bekijk hier het hele item -

Herken jij de verdachte?

Bel met de politie 0800-6070.  

Anoniem kan dat via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. 

Uitzending Bureau NH

Uitzending Bureau NH: vandaag 17.10u bij NH.