Ga naar Content

Timo (11) en Lune (8) spotten zeehond in zeer smalle sloot: "Leuk, maar ook heel spannend"

De 11-jarige Timo en de 8-jarige Lune de Mik uit Callantsoog deden van de week een bijzonder vondst. In een sloot, vlak bij hun huis, spotten ze een zeehond. Het dier was duidelijk verdwaald. De kinderen bleven bij de zeehond tot hij door een medewerker van opvang Pieterburen werd opgehaald. "Het was leuk, raar, maar ook wel heel spannend", vertellen ze. "En ook heel zielig."

Zeehond zwemt in sloot bij Callantsoog - NH Nieuws

De kinderen worden er maandagavond door de buurman op gewezen dat er een zeehond in de sloot bij hun huis zwemt. "Toen gingen we kijken, maar zagen we hem eerst niet", vertelt Timo. "Toen riepen een paar mensen: 'hé, een zeehond, een zeehond' en zagen we hem ook." Met de vondst halen de twee kinderen zelfs het jeugdjournaal.

Timo en Lune de Mik - Foto: Privéfoto

"We zagen dat hij gewoon de hele tijd heen en weer zwom", vervolgt Timo. "Hij was gewoon een beetje gestrest." De kinderen wonen nog maar net in Callantsoog, dus het was een hele belevenis voor ze om dan al gelijk een zwemmende zeehond bij hun huis te zien. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Lune de Mik met de zeehond. - Foto: Privéfoto

Medewerkers van zeehondencentrum Pieterburen hebben het dier opgehaald. "Hij zwom helemaal aan de andere kant van de sloot. Zij zetten een houten kist in het water. Eerst wilde hij er niet in, maar uiteindelijk toch wel." De zeehond is bij Julianadorp in zee uitgezet.

Bekijk hieronder hoe de zeehond werd gevangen:

Zeehond wordt gevangen in sloot in Callantsoog - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]