Ga naar Content

Politie deelt meer details over mishandeling blinde man in Bussum

De politie heeft vandaag in Bureau NH meer details bekendgemaakt over de verdachte die een 49-jarige blinde man op vrijdag 5 april mishandeld heeft. Zo zou de verdachte met een accent spreken, volgens het slachtoffer.

De man is vrijdag 5 april, rond tien voor half drie, op weg naar een kappersafspraak met zijn blindengeleidehond en blindegeleidestok. Hij loopt oo het trottoir in Bussum over de Kamerlingh Onnesweg, ter hoogte van de Keizer Ottostraat, een route die hij uit zijn hoofd kent. Hij gaat al jaren naar die kapsalon in de buurt en weet er zo naartoe te lopen.

'Ben je gek, aan de kant'

Maar eenmaal daar gaat het mis. Uit het niets wordt naar de man geroepen: 'ben je gek' en 'aan de kant'. Daarna slaat deze man het slachtoffer op zijn rechterborst en stompt hem op zijn rechterschouder. Hij rent vervolgens weg.    

Lees ook

Volgens een woordvoerder van politie Midden-Nederland zit de schrik er bij het slachtoffer erg in. “Het slachtoffer is na de mishandeling naar de dokter gegaan en daar blijkt hij een aantal gekneusde ribben te hebben."

Hij heeft aangifte gedaan en is uiteraard ontzettend geschrokken. Tijdens de mishandeling is een vrouw langsgelopen en heeft naar de verdachte geroepen dat hij moest ophouden. "We komen graag met haar in contact. Meld het bij ons", zegt de politie. "Ook zijn we op zoek naar camerabeeld uit de buurt." 

Accent

"Helaas hebben we niet een heel duidelijk signalement, we weten alleen van het slachtoffer dat hij heel luid sprak, met een accent. Of hij alleen handelde of dat er iemand bij hem was, weten we niet", zegt de woordvoerder politie Noord-Holland in onderstaande bijdrage.

"Verdachte sprak met een accent" - NH Nieuws

Weet jij meer over wat hier gebeurd is?

Bel met de politie 0800-6070.  

Anoniem kan dat via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. 

Uitzending Bureau NH

Uitzending Bureau NH wordt vandaag gehele dag herhaald.