Ga naar Content

Verdachte (29) schietpartij Zwanenburg aangehouden in Alkmaars hotel

De politie heeft een 29-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht vorige maand op een bedrijventerrein in Zwanenburg een man te hebben neergeschoten. De verdachte werd in de boeien geslagen in een hotel in Alkmaar. 

Volop politie aanwezig bij schietpartij Zwanenburg - Foto: Inter Visual Studio

De verdachte zit vast en is verhoord. Inmiddels is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft bepaald dat hij langer in voorarrest blijft. Over een motief is officieel nog niets bekend, maar de politie heeft sterke aanwijzingen dat dader en slachtoffer in een zakelijk conflict waren verwikkeld. 

De schietpartij vond plaats op zaterdag 9 maart aan de Heining, op het gelijknamige bedrijventerrein. Iets na het middaguur worden de hulpdiensten die dag opgeroepen voor een zwaargewonde. Het slachtoffer wordt aangetroffen nabij de bedrijven op nummer 7 en 11. Ondanks een uitgebreide zoekslag in de omgeving, wordt er geen verdachte gevonden.

Tekst gaat verder onder de video.

Zwaargewonde bij schietpartij op bedrijventerrein Zwanenburg - NH Nieuws

Twee dagen na de schietpartij maakt de politie bekend dat het waarschijnlijk om een uit de hand gelopen ruzie gaat. De gewonde Beverwijker (31) ligt dan nog in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar. 

De opgepakte man zonder vast woon- of verblijfadres moet zich aanstaande voor het eerst voor de rechter verantwoorden. Die zal bepalen of de verdachte in afwachting van de inhoudelijke zaak al dan niet achter de tralies moet blijven. 

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]