Ga naar Content

Schietpartij Zwanenburg blijkt uit de hand gelopen ruzie, dader nog voortvluchtig

De schietpartij van afgelopen zaterdag in Zwanenburg was volgens de politie het gevolg van een uit de hand gelopen ruzie. De schutter is twee dagen later nog steeds voortvluchtig. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar is inmiddels wel buiten levensgevaar.

Zwaargewonde bij schietpartij op bedrijventerrein Zwanenburg - NH Nieuws

Een 31-jarige man uit Beverwijk werd zaterdag rond 12.00 uur neergeschoten aan De Heining, op bedrijventerrein De Weeren. Hij raakte daarbij zwaargewond. Een woordvoerder van de politie laat deze middag weten dat de man intussen buiten levensgevaar is.

De zoektocht naar de vermeende schutter gaat in de tussentijd verder. Afgelopen zaterdag zocht onder andere een politiehelikopter mee naar de verdachte. Over zijn identiteit doet de politie op dit moment geen verdere uitspraken.

Eerder drugsvondst op terrein

Wat de reden voor de ruzie was kan de woordvoerder niet zeggen, maar de emoties liepen in ieder geval zo hoog op dat er uiteindelijk een vuurwapen werd getrokken.

Het is de tweede keer in korte tijd dat het bedrijventerrein in Zwanenburg negatief in het nieuws komt. Een maand geleden werden een straat verderop, aan de Venenweg, grondstoffen voor harddrugs en duizend pillen gevonden. 

"Gadverdamme, het komt zo wel erg dichtbij allemaal"

Ondernemer met kantoor in omgeving schietpartij

Mensen die werken op het bedrijventerrein halen hun schouders op over de criminaliteit. Een werknemer van een bedrijf dat direct naast de plek van de schietpartij ligt 'kijkt niet meer echt op van dit soort zaken.' "Het zijn geen fijne dingen om in de straat te hebben, gelukkig was het in het weekend en was er niemand bij ons in het gebouw", vertelt ze verder.

Een ondernemer om de hoek weigert zich te laten intimideren door criminelen: "We zetten het niet op een lopen hoor, je ziet dit overal in het land steeds vaker gebeuren. Maar gadverdamme, het komt zo wel erg dichtbij allemaal."

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]