Ga naar Content

Campinggasten Castricum kunnen fluiten naar vakantie: plek voor caravan nog modderpoel

Camping Geversduin in Castricum kampt met forse wateroverlast. Maar liefst 250 plaatsen staan momenteel blank. Juist nu april zo mooi is gestart, kunnen veel gasten met een seizoenplaats nog geen gebruik maken van hun plek. Kampeerders balen en zitten in onzekerheid over wanneer ze dan wel kunnen opbouwen op de camping.

Sommige kampeervelden liggen nog volledig onder water. - Foto: Foto's aangeleverd aan NH Media

De camping in het Noord-Hollands Duinreservaat heeft totaal 588 plaatsen en daarvan zijn 250 plaatsen op dit moment niet in gebruik vanwege het hoge water. Normaal gesproken kunnen de kampeerders met zo’n seizoenplaats vanaf eind maart tot eind oktober verblijven op de camping. Maar door de wateroverlast kunnen zij hier voorlopig niet terecht. "Het is natuurlijk overmacht, maar wel erg jammer", vertellen meerdere kampeerders aan NH.

"Niet alleen wij, maar ook andere gezinnen moeten nu helaas andere vakantieplannen maken"

Vaste gast, camping Geversduin

Wekelijks krijgen de kampeerders met een seizoenplaats een update vanuit de camping. "Waar we de ene week echt de goede kant op gaan, staan een hoop plaatsen nu weer onder water", vertelt camping manager Els Scholten. "We zien al wel dat op plekken het water is gezakt, maar we kunnen niet voorspellen wanneer er gekampeerd kan worden."

De kampeerders zitten voorlopig in onzekerheid. "De seizoenplaats op de camping is voor ons en onze familie een soort vakantiehuisje. Niet alleen wij, maar ook andere gezinnen moeten nu helaas andere vakantieplannen maken", vertelt een vaste gast.

Tekst gaat verder onder de foto's.

Camping Geversduin laat via de mail weten aan kampeerders dat er weinig is wat ze kunnen en mogen doen. "Het pompen en afvoeren van water is in verband met het natuurgebied waar wij ons bevinden helaas niet zomaar mogelijk", schrijft de camping. Het duingebied is eigendom van PWN en staat op meer plekken onder water.

Forse kostenpost voor de camping

Camping manager Els Scholten durft nog geen uitspraak te doen over de schade die de camping oploopt. "We zijn hier niet voor verzekerd en lopen veel boekingen mis. Daarnaast compenseren we kampeerders die nog niet gebruik kunnen maken van hun plek op de camping", vertelt Scholten. "Tot slot moeten wij paden die verzakt zijn en elektra dat niet meer werkt herstellen. Ook dat is een grote kostenpost."

Ook krijgt Geversduin vragen van gasten naar een alternatieve plaats op de camping. "Dit betreft ook toeristische plaatsen", laat team Geversduin weten. "Boekingen voor de komende weken zetten wij om naar droge plaatsen waar mogelijk of we proberen deze gasten naar Camping Bakkum of Camping de Lakens om te boeken. Gezien de vele reserveringen kunnen we deze plaatsen niet inzetten als alternatieve seizoenplaatsen."

Uniek natuurgebied

Het is een lastige situatie voor zowel kampeerders als camping. "We zitten in een uniek natuurgebied, maar dat zorgt er helaas voor dat we nu niet zoals andere campings veel mogen doen tegen de wateroverlast", besluit de manager van de camping in Castricum.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]