Ga naar Content

Nachtbrakers uit de Noordkop kunnen na zomerse stapavond met de bus naar huis

Goed nieuws voor noordelijke stappers die na een nachtje uit in Alkmaar of Amsterdam nog naar huis willen. Er gaat deze zomer een nachtbus rijden tussen station Alkmaar en Den Oever. Het gaat om een proef in de weekenden.

Foto: provincie Noord-Holland

Het nachtelijk vervoer in Noord-Holland Noord krijgt dus een boost. Vanaf 27 juli rijdt er drie keer per nacht een bus van zaterdag op zondag. Het provinciebestuur wil hiermee uitgaanslocaties beter bereikbaar maken voor jongeren in het buitengebied. De proef met de nachtbus duurt een half jaar, waarna besloten wordt of-ie wordt verlengd.

Lijn N50

De buslijn N50 sluit in Alkmaar aan op de laatste intercity vanuit Amsterdam en gaat de route van bus 350 rijden. Hierdoor kunnen nachtbrakers uit Den Oever, Wieringerwerf, Middenmeer, Nieuwe Niedorp, Heerhugowaard en omgeving na het stappen naar huis.

De buslijn komt langs de haltes op de Kanaalkade in Alkmaar, in Heerhugowaard bij de Broekerweg, Sluis, Smuigelweg en Verlaat, het Transferium in Nieuwe Niedorp, de Alkmaarseweg in Middenmeer en in Wieringerwerf bij het Van der Valk Hotel. Eindhalte is het busstation in Den Oever.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.