Ga naar Content

Weer een sluiting: na Brownies & Downies vertrekt ook zorginstelling uit Heel Europa

Na Brownies & Downies sluit ook Stichting Wonen en Zorg (SWZP) de locatie in Heel Europa. De zorginstelling uit Purmerend met 24 oudere bewoners, waarvan de helft dement is, gaat volgend jaar verhuizen, omdat het 'financieel niet langer haalbaar is'. Dit komt vlak na het nieuws over de sluiting van Brownies & Downies, dat ook in Heel Europa zit. Het is nog onduidelijk waar de bewoners volgend jaar komen te wonen.

De zorginstelling gaat op zoek naar een nieuwe locatie - Foto: aangeleverd

Het roept volgens woordvoerder Rutger de Graaf van Stichting Wonen Zorg (SWZP) een hoop vragen op en er heerst onrust, toch wil hij niet spreken van paniek. "Het is voor de mensen onzeker", schetst hij de situatie voor de zorginstelling.

Veel vraagtekens

Door de stijgende kosten is het voor SWZP niet haalbaar om de kwaliteit en zorg na te streven die ze wel willen bieden op hun locaties. In Heel Europa zijn meerdere zorgbedrijven gevestigd.  Het besluit komt dan ook vlak na de sluiting van Brownies & Downies naar buiten. De Graaf laat weten dat de gemene deler het kostenplaatje is, maar het kan natuurlijk ook toeval zijn. De sluiting staat volgens de woordvoerder los van elkaar. 

Het is nog onduidelijk wat de consequenties voor de mensen zijn die in Heel Europa wonen. "We zijn momenteel verschillende opties aan het onderzoeken", staat in een brief die bewoners onlangs ontvingen. De medewerkers blijven volgens de zorginstelling 'gewoon bij ons in dienst'.

Over twee weken is er een gesprek gepland en dan hoopt de woordvoerder dat er meer duidelijkheid is over waar de bewoners volgend jaar gaan wonen. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.