Ga naar Content

AZ vindt nieuwe directeur in wielerman Merijn Zeeman

Wielertopman Merijn Zeeman (45) wordt per 1 december directeur bij AZ. Woensdagochtend maakte de geboren Alkmaarder al bekend na het seizoen te stoppen als sportief directeur van wielerploeg Visma-Lease a Bike. Bij AZ is Zeeman de opvolger van Robert Eenhoorn, die per 1 juli vertrekt.

Ploegleider Merijn Zeeman - Foto: Pro Shots/George Deswijzen

Bij Team Visma-Lease a Bike was Zeeman lange tijd sportief directeur. Met de wielrenploeg kende hij vele successen. Zo won hij vorig jaar met de ploeg de Tour de France, Giro d'Italia en de Vuelta. 

AZ heeft Eenhoorn na zijn aftreden bereid gevonden om voor drie dagen per week aan de slag te blijven om 'de organisatie te ondersteunen en een goede overdracht te faciliteren'. "AZ staat bekend om de specifieke manier van werken, zowel op als buiten het veld", zegt Zeeman in een persbericht. "Deze cultuur, visie en werkwijze past mij goed. Ik ga nu eerst dit spannende wielerseizoen afmaken bij Team Visma Lease a Bike om me vervolgens volledig te storten op mijn werk bij AZ.”

"AZ staat bekend om de specifieke manier van werken, zowel op als buiten het veld"

Merijn Zeeman, aanstaand directeur AZ

AZ was op zoek nadat Robert Eenhoorn onlangs bekendmaakte te vertrekken bij de club. Eenhoorn was sinds oktober 2014 werkzaam bij de club. Het is nog niet bekend wat Eenhoorn na zijn periode bij AZ gaat doen.

Tekst loopt door onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

René Neelissen, voorzitter van de Raad van Commissarissen reageert op de benoeming van Zeeman: “AZ heeft nooit geschroomd om mensen van buiten de voetballerij aan te trekken die een eigen, sterke visie hebben op het functioneren van een topsportorganisatie. Merijn past daar perfect in."

Max Huiberts is op dit moment directeur voetbalzaken. Hij is verheugt een bestuurder vanuit een andere sport binnen te halen. “Met Merijn halen we een ervaren en succesvol bestuurder naar onze club. Ook de voetbalkant gaat zijn voordeel doen met de jarenlange kennis en ervaring van Merijn in de topsport. We zijn dagelijks bezig om onze programma’s te verrijken en Merijn heeft een interessante achtergrond om daarin ook zijn bijdrage te leveren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52