Ga naar Content

Hilversum krijgt subsidie van drie miljoen voor plaatsen van pakweg 400 tijdelijke huizen

Hilversum kan rekenen op een subsidie van zo'n drie miljoen euro voor de bouw van pakweg vierhonderd tijdelijke huizen op het al jaren braakliggende circusterrein. De subsidie is een flinke steun in de rug voor de bouw van de woningen. 

Circusterrein aan de Diependaalselaan - Foto: NH Media

Hilversum presenteerde afgelopen zomer een plan om 380 tijdelijke woningen neer te zetten op het circusterrein. Dat terrein ligt al jaren braak, wachtend op nieuwe plannen. De tijdelijke huizen moeten er zo'n vijftien jaar kunnen staan. Daarna verhuizen ze, als het lukt, naar een andere plek in de regio. 

Het geld dat Hilversum krijgt komt uit een speciaal potje van het Rijk om sneller tijdelijke huizen neer te zetten om de woningnood tegen te gaan. De gemeente vroeg 7.800 euro per huis en krijgt het hele bedrag toegekend. 

Het geld wordt overgemaakt zodra er wordt gestart met de aanleg van de funderingen. Een voorwaarde voor de subsidie is dat de huizen er binnen een jaar moeten staan. Voor Hilversum betekent dat dat de huizen over een jaar een feit moeten zijn. 

Lees ook