Ga naar Content

Drukke ochtendspits op Noord-Hollandse wegen: files nemen langzaam af

Het is erg druk op de Noord-Hollandse wegen. Inmiddels nemen de files langzaam af. De meeste vertraging is er op dit moment rond de ring van Amsterdam, de A1 en de A9.

Foto: AT5 / Luuk Koenen

Op de A1 tussen Eemnes en Muiden staat op dit moment een file van zo'n 4 kilometer. Daar loop je een vertraging op van zo'n 20 minuten. Dit komt door een ongeluk. De weg is inmiddels weer vrij.

Vertraging loopt op

Bestuurders moeten op de A10 tussen Watergraafsmeer en De Nieuwe Meer rekening houden met een kwartier vertraging, op dit moment staat het verkeer stil dus loopt de vertraging waarschijnlijk nog op.

Op de A9 tussen Heemskerk en Rottepolderplein staat het verkeer volgens de ANWB stil. Hier moeten automobilisten rekening houden met minimaal tien minuten vertraging, maar dit lijkt ook op te lopen.

Tussen Zaanstad-Koog en Zaanstad-Zuid op de A8 staat het verkeer grotendeels stil, dit zorgt voor zo'n vijf minuten vertraging.

Files N-wegen

Ook neemt de drukte op de N-wegen toe. Op de N242 tussen Zuid-Scharwoude en Sint Pancras en dezelfde N-weg tussen Nieuwe-Niedorp en Waarland slibt het dicht.

Op de N236 tussen Nederhorst Den Berg en Driemond staat het verkeer ook stil. Daar loopt de vertraging op tot een half uur.

Lees ook