Ga naar Content

Riechedly Bazoer voelt zich senang naast Goes: "Maar heb geen voorkeur"

AZ won vanavond vrij eenvoudig met 2-0 van degradatiekandidaat Vitesse. Het betekende tevens voor de derde wedstrijd op rij een 'clean sheet' voor het centrale duo achterin: Riechedly Bazoer en Wouter Goes. "Op dit moment gaat het goed, maar dat geldt voor de hele verdediging", aldus Bazoer. 

Bazoer voelt zich senang naast Goes: "Maar heb geen voorkeur" - NH Sport/Frank van der Meijden

De 27-jarige Bazoer en de 19-jarige Goes bleven eenvoudig overeind tegen het armlastige Vitesse. "In de eerste helft moet je eigenlijk wel al een doelpunt maken. Gelukkig blijven we geduld houden en spelen we het uiteindelijk goed uit."

"Ik hoef niemand hier te motiveren als het gaat om de Champions League"

AZ-verdediger Riechedly Bazoer

Door de zege van vanavond blijft AZ volop meedoen in de strijd om plek drie. Een plek die volgend seizoen recht geeft op voorronde Champions League. Bazoer weet hoe het is om op het hoogste niveau te acteren. "Ik hoef niemand hier te motiveren als het gaat om de Champions League. Iedereen weet dat dit het hoogste podium is en daar wil je als voetballer graag spelen." 

Tekst gaat verder onder de video.

Een rustig Pasen voor Martens: "Gelijk weer beelden bekijken van Heracles" - NH Sport/Frank van der Meijden

AZ-trainer Maarten Martens was ondanks de eenvoudig ogende zege niet geheel tevreden. "Ik vond niet dat we de gehele wedstrijd de totale controle hadden. We winnen natuurlijk wel gewoon verdiend, maar hadden in de eerste helft al moeten scoren."

De volgende wedstrijd van AZ is al aanstaande woensdag. Dan gaat de ploeg van Martens op bezoek bij Heracles Almelo (18.45 uur).

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52