Ga naar Content

Opgepakte man (67) in bus Amstelveen riep al op Schiphol dat hij een bom bij zich droeg

De verdachte die gisteren werd aangehouden in een bus in Amstelveen, omdat hij een 'verdacht pakketje' bij zich droeg, riep op Schiphol Plaza al dat hij een bom bij zich had. Hij zit nog vast en wordt verhoord.

Uit de archieven - Foto: ANP

Dat laat een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee (KMar) weten. Een antwoord op de vraag waarom de bus pas in het centrum van Amstelveen werd stilgezet, geeft de KMar niet. "Over tactische redenen doen wij geen uiting, het onderzoek naar de dreigende uitingen op Schiphol loopt nog", aldus de woordvoerder. 

Gevolgd met politiehelikopter

Gisteren werd al bekend dat de bus waarin de man was gestapt al vanaf Schiphol werd gevolgd met een politiehelikopter. Het ging om lijn 300 die vanaf Schiphol via het centrum van Amstelveen naar Bijlmer Arena rijdt.

De buschauffeur zette de bus op verzoek van de Koninklijke Marechaussee op de Meander stil, waarna de omgeving ruim werd afgezet en het busstation ontruimd. In afwachting van een arrestatieteam en een Team Explosieven Verkenning (TEV) hield de politie de bus - waar op dat moment nog meerdere passagiers in zaten - in de gaten.

Aangehouden

Uiteindelijk is de verdachte door gespecialiseerde politiemensen aangehouden, de bus uitgeleid en voor verhoor naar het bureau gebracht. Ook de andere passagiers konden de bus veilig verlaten. 

Al snel nadat de 67-jarige man uit Den Haag was aangehouden, bleek dat het verdachte pakketje dat hij bij zich droeg geen explosieven bevatte.

Lees ook

NH was gisteren ter plaatse en sprak enkele passagiers. Die wilden niet op camera reageren, maar konden NH-verslaggever Celine Sulsters wel iets vertellen over de opgepakte man.

Bus ontruimd in Amstelveen - NH Nieuws

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]