Ga naar Content

'Verdacht pakket' in bus is geen explosief, verdachte (67) aangehouden

De verdachte die vanmiddag werd opgepakt in een bus op de Amstelveense Meander droeg geen explosief bij zich. Dat is gebleken na onderzoek van het verdachte pakket waar meerdere passagiers alarm om sloegen. NH sprak een van die passagiers. "Hij gedroeg zich agressief." 

Bus ontruimd in Amstelveen - NH Nieuws

De politie laat op Instagram weten dat het om een 67-jarige man uit Den Haag gaat

"Hij was nerveus en liet in een telefoongesprek dingen vallen als 'pakketje' en 'iets dat eerder was mislukt'", vertelt een passagier aan NH-verslaggever Celine Sulsters. "Dus toen begonnen mensen wel te denken: misschien is er iets aan de hand." De man kwam een deel van de rit onrustig over, waarop meerdere passagiers een poging deden om hem te kalmeren. 

Uiteindelijk werd de bus van Schiphol naar Bijlmer op de Meander - vlak voor het busstation in het centrum van Amstelveen - stilgezet, meldt de politie op X. De omgeving werd afgezet en het busstation ontruimd. Terwijl agenten op onderzoek uitgingen, cirkelde er lange tijd een politiehelikopter boven het Stadshart. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Grote politie-actie na melding over reiziger met verdacht pakketje in bus Amstelveen - Foto: Inter Visual Studio

Ook Team Explosieven Verkenning (TEV) en een DSI (Dienst Speciale Interventies) werden opgeroepen. Zij haalden de verdachte uit de bus, en leidden hem - volgens getuigen met zijn handen boven het hoofd - naar buiten.

Ook alle andere passagiers hebben de bus uiteindelijk veilig verlaten. Inmiddels is de omgeving weer vrijgegeven.  De aangehouden verdachte zit vast en wordt verhoord. 

Busstation Amstelveen ontruimd na melding over verdacht pakketje in bus - Foto: Inter Visual Studio

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]