Ga naar Content

Emotionele uitwedstrijd voor moeder Ajax-speelster Keijzer: "Dat ik hier ben is een wonder"

De Ajax Vrouwen konden gisteravond tegen Chelsea geen wonder verrichten. Ze zijn uitgeschakeld in de Champions League onder toeziend oog van de trouw meegereisde families. Want waar Ajax gaat, gaan zij. De familie van de 20-jarige Milicia Keijzer uit Alkmaar en de ouders van de 26-jarige Kay-Lee de Sanders uit Amsterdam zijn erbij en dromen van 'Het wonder van Londen'. 

Foto: NH Media

Hoewel dat wonder gisteravond uitbleef, was het voor beide families speciaal om hun dochters te zien schitteren op Stamford Bridge. Bij het stadion waar het woensdagavond allemaal gebeurde, proefden Sonja Kok, moeder van Milicia Keizer, en haar zoon Danny overdag alvast sfeer. Het is voor hen niet vanzelfsprekend om hier samen rond te lopen.

Sonja heeft kanker en bekeek de poulewedstrijden voor de televisie in het ziekenhuis op een steenworp afstand van de Johan Cruijff Arena. "Ik kon er niet bij zijn vanwege de chemo, maar ik kon het bijna horen vanuit het ziekenhuis. De ziekte laat het toe om er nu er in Londen bij te zijn. "Dat is geweldig", straalt ze. "Het zou een wonder zijn als ze doorgaan, maar dat ik hier ben is dat eigenlijk al."

Foto: NH Media

Ook voor de ouders van Kay-Lee de Sanders is het een speciale dag. Ze blikken naast de London Eye kort terug op de jeugd van hun dochter en welke rol Ajax al jaren speelt. "Van jongs af aan is alles altijd Ajax voor haar. Ajax-pyjama, Ajax-tandenborstel, Ajax-slaapkamer", vertelt moeder Ellen. "Maar nog steeds is alles Ajax voor haar. Dit is echt haar droom die uitkomt", vult vader Remyo aan. 

Ze zijn er altijd bij en reizen hun dochter met veel plezier achterna. Dat is heel speciaal, zegt  Kay-Lee na de wedstrijd. "Al vanaf ik klein ben zijn ze er overal bij. Ik hoop later iets te kunnen teruggeven."

Genieten

Sonja: "We beseffen dat het leven kort is. Pluk de dag en geniet ervan. En zeker van dit soort wedstrijden in Londen, bij Chelsea. Hoe vet is dat."

De Ajacieden op het veld hebben de meegereisde families in ieder geval één keer kunnen laten juichen. De wedstrijd op Stamford Bridge eindigde in 1-1, waarbij moet worden gezegd dat Ajax absoluut niet kansloos was om te winnen. Het succesvolle Champions League avontuur zit er daarom nu op, maar na afloop was er weinig ruimte voor grote teleurstelling.

Naast de dankbaarheid dat haar familie weer is meegereisd, is De Sanders vooral trots na de wedstrijd. "Toen ik werd gewisseld zat ik daar en toen merkte ik dat ik een beetje waterige oog kreeg, omdat het besef kwam dat niet meer ging lukken", geeft ze aan. "Maar ook vooral het besef dat het zo'n mooi avontuur was. Het is klaar, maar we mogen zo trots zijn."

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook