Ga naar Content

Eerste palen brede school IKEC Hoorn de grond ingeslagen door kinderen

De eerste paal voor het Integraal Kind en Expertise Centrum (IKEC) in Hoorn is vandaag de grond ingeslagen door de jongste leerlingen. Een feestelijk moment, zo zegt de gemeente Hoorn. Want hiermee is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van het nieuwe pand. "Over iets meer dan een jaar staat er een centrum voor alle kinderen uit het gespecialiseerd basisonderwijs in de regio West-Friesland."

Leerlingen Scheerder slaan eerste palen IKEC Hoorn - Foto: Marcel Rob

Het neerzetten van een nieuw IKEC op de locatie van de oude hockeyvelden is een jarenlange wens binnen de gemeente Hoorn en ouders. Momenteel wordt er op vijf verschillende locaties lesgegeven. Kinderen moeten soms naar meerdere locaties op een dag, omdat ze bijvoorbeeld fysiotherapie of naschoolse dagbesteding hebben. Daarbij zijn de meeste panden verouderd.

Met een feestelijke ceremonie is de eerste paal voor een nieuw gebouw in de grond geslagen. Daarna mochten de jongste leerlingen van de locatie Scheerder hun zelfgemaakte en versierde ook de grond inslaan. Kinderen die leskrijgen op de overige locaties kregen een traktatie.

Samenwerking belangrijk geweest voor bouw

De bijeenkomst is geopend met een toespraak centrumdirecteur Leen Koole. Hij vertelde er te staan met gevoelens van vreugde en trots. "We zijn trots dat het centrum er nu echt komt", zei Koole. "Onze kinderen en docenten verdienen een inspirerende leeromgeving, toegepast op hun wensen en behoeften. Ik kan niet wachten tot het zover is, en ik denk de kinderen ook niet."

De Hoornse wethouder René Assendelft nam vervolgens het woord en noemde het "met recht een mijlpaal". Volgens hem hebben veel mensen hard gewerkt aan de totstandkoming van het IKEC. "De goede samenwerking is erg belangrijk geweest. Over iets meer dan een jaar staat er een centrum voor alle kinderen uit het gespecialiseerd basisonderwijs in West-Friesland."

IKEC en ruimte voor woningen

Verwacht wordt dat de oplevering van het centrum voor de zomervakantie van 2025 klaar is, waarna alle kinderen in het nieuwe schooljaar gebruik kunnen maken van de faciliteiten.

De gemeente Hoorn laat weten dat er - naast de bouw van het IKEC - met woningcorporatie Intermaris wordt gewerkt aan een plan voor 80 sociale huurwoningen. Daarnaast is er een ontwikkelaar gevonden voor de bouw van 60 woningen in een appartementencomplex. De bewoners en bezoekers krijgen met het personeel van de IKEC een gezamenlijke parkeerplaats.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]