Ga naar Content

Angst in Hoofddorpse buurt na mishandeling van 17-jarige Tim

Er heerst onrust in Floriande nu de afgelopen weken meerdere jongeren in de Hoofddorpse wijk zijn mishandeld en beroofd. Buurtbewoners vermoeden dat de jongeren die gisteravond toesloegen een week eerder Tim (17) en zijn vriendin te grazen hebben genomen. 

Stock van een jongen met capuchon - Foto: Adobe Stock

Een jongen (18) werd gisteravond rond 20.00 uur omsingeld door vijf á zes donker geklede jongeren met bivakmutsen op de Deltaweg. "Ze sloegen hem, eisten dat hij zijn spullen afstond en zijn er vervolgens met zijn persoonlijke bezittingen vandoor gegaan", vertelde de politiewoordvoerder aan NH.

Tim (17) werd vorige week mishandeld door jongeren met bedekte gezichten. Gisteravond zat hij met vrienden in de tuin toen er een politiehelikopter overvloog. Toen ze doorkregen dat de politie op zoek was naar jongeren met bivakmutsen, moedigden ze de politie luidkeels aan.

Bedekte gezichten

Tim wilde dinsdag 19 maart rond 20.00 uur in dezelfde buurt langs vier jongeren fietsen. Hij rinkelde met zijn bel. Toen ze aan de kant gingen, zag hij pas dat hun gezichten waren bedekt met mondkapjes, capuchons en sjaals.

Tims vriendin fietste op haar fatbike achter hem aan maar toen hij omkeek, zag hij dat de jongeren haar tegen hadden gehouden en uitscholden. Tim keerde terug en zag hoe een van de jongeren − een meisje − zijn vriendin aanviel. Een moment later werd hij zelf op de grond gedrukt en tegen zijn hoofd geschopt.

"We moeten weg, we moeten weg"

Een van de verdachten

De jongeren probeerden hun spullen af te pakken, maar Tim en zijn vriendin boden flink wat weerstand. Toen liep een meneer met een wit hondje langs, waarna een van de jongeren riep: "We moeten weg, we moeten weg."

Er zijn uiteindelijk geen spullen meegenomen. Tim is met zijn ouders langs het ziekenhuis geweest en er is aangifte bij de politie gedaan. Tims gescheurde jas, schoenen en tas − die hij met man en macht beschermd heeft − moest hij aan de politie meegeven om te laten onderzoeken.

"Wat bezielt ze om mijn zoon in het gezicht te schoppen?"

Annemieke, Tims moeder

"Ik blijf maar weggetjes in mijn hoofd vinden, maar ik kan het niet begrijpen", vertelt Annemieke, de moeder van Tim. Haar stem trilt. "Wat bezielt ze om mijn zoon in het gezicht te schoppen?" 

Tim is duizelig, kan weinig prikkels aan en moet meerdere keren per dag rusten. Ook loopt hij moeilijk. Het enige dat hij na de mishandeling wilde, was weg uit Hoofddorp en dus is hij een paar dagen bij familie geweest.

Onrust

Ook in de buurt is er veel onrust. Zo werden zijn vrienden gisteravond door hun ouders met de auto afgezet. "Iedereen is angstig dat hun kind ook zoiets overkomt", vertelt Annemieke. "De onrust voelt als een soort olievlek. Het begon bij ons gezin, maar is nu overal."

De groep jongeren die gisteravond een andere jongeman beroofde, is niet gevonden. Ook de jongeren die Tim en zijn vriendin mishandelden, zijn nog steeds op vrije voeten. De politie onderzoekt nog of de mishandelingen en berovingen door dezelfde jongeren zijn uitgevoerd. 

De politie zoekt daarom naar getuigen van de verschillende mishandelingen en straatroven. De hoop van Annemieke ligt vooral bij de meneer met het witte hondje die tijdens de mishandeling langsliep. 

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook