Ga naar Content

Jongeren met bivakmutsen beroven en mishandelen leeftijdsgenoten langs Deltaweg

Een groep jongeren met bivakmutsen terroriseerde afgelopen weken andere jeugd die rondhing langs de Deltaweg. Gisteravond was het opnieuw raak bij skatepark Floriande: de groep omsingelde een Hoofddorper (18), sloeg en beroofde hem. 

stockfoto met bivakmuts - Foto: NH Media

De jongeman werd rond 20.00 uur omsingeld door vijf á zes donker geklede jongeren, vertelt een politiewoordvoerder aan NH. "Ze sloegen hem, eisten dat hij zijn spullen afstond en zijn er vervolgens met zijn persoonlijke bezittingen vandoor gegaan."

Eerder deze maand maakte ook al een groep jongeren met bivakmutsen slachtoffers langs de Deltaweg. Afgelopen zondag werd een tiener beroofd en vorige week dinsdag werd een 17-jarige jongen mishandeld.

In alle drie de gevallen gaat het om een groep jongeren met bivakmutsen, vertelt de politiewoordvoerder. De groep bestond niet alle keren uit evenveel jongeren. De politie onderzoekt of het telkens om dezelfde jongeren gaat. 

Politiehelikopter

Om de verdachten van deze straatroof op te sporen, cirkelde gisteravond een politiehelikopter boven Floriande en Overbos. Rond 20.00 uur werd via Burgernet een oproep verstuurd waarin werd gevraagd uit te kijken naar de groep jongeren.

Van een van de verdachten heeft de politie een duidelijk signalement. Het gaat om een jongen tussen de 14 en 16 jaar met een normaal postuur en een lengte van ongeveer 1.80 meter. Hij droeg zwarte kleding, zwarte handschoenen, een schoudertasje met een zwart-rode streep en een capuchon met zwarte bivakmuts. 

Tekst gaat verder onder de locatie van de beroving.

Ondanks de zoekactie zijn de verdachten niet gevonden, vertelt de politiewoordvoerder. De politie is nog bezig met het onderzoek en zoekt naar getuigen.

In het onderzoek van de politie wordt er gekeken naar overeenkomsten met de eerdere beroving en mishandeling op de Deltaweg, verzekert de politiewoordvoerder. "Maar het zou ook kunnen dat het copycat-gedrag is."

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]