Ga naar Content

Huisartsenpraktijk Anna Paulowna voorlopig dicht door ziekte personeel en vertrokken huisarts

"Co-Med Anna Paulowna is voorlopig gesloten", valt te lezen op het papiertje dat op de deur van de huisartsenpraktijk hangt. Patiënten kunnen sinds afgelopen maandag niet meer bij hun huisarts in het dorp terecht en afspraken worden verzet. Wat is er aan de hand? 

Foto: NH / Carina Gutker

Vorige week zijn de patiënten per brief op de hoogte gesteld van de sluiting van hun huisartsenpraktijk in Anna Paulowna. Ziekte van het personeel is hier volgens Co-Med, de landelijk opererende huisartsenorganisatie, de oorzaak van.

"Op dit moment is onze locatie in Anna Paulowna door langdurige ziekte geteisterd. Dit is allereerst ontzettend vervelend voor onze collega’s echter heeft dit ook zijn weerslag op onze beschikbaarheid. Wij hebben ervoor moeten kiezen om voorlopig de zorg vanuit onze locatie in Breezand te verlenen om u zo goed mogelijk te kunnen helpen", valt er te lezen in de brief. 

Tekst gaat door onder de foto

Het briefje aan de deur bij Co-Med Anna Paulowna - Foto: Facebook

Maar is er misschien toch meer aan de hand? In een gesprek met het NoordHollands Dagblad laat directeur Guy Vroemen iets anders weten. "De locatie in Anna Paulowna is tijdelijk dicht vanwege een dokter die is uitgevallen", valt te lezen in de krant. 

"De dokter is gewoon gestopt met zijn werkzaamheden. Hij was al wel op leeftijd, dus uiteindelijk gaf hij aan te willen stoppen. Verder weet ik het ook niet.”

Breezand

Wat de oorzaak ook mag zijn, volgens een persvoorlichter van Co-Med is er geen reden tot paniek. Patiënten uit Anna Paulowna kunnen voor een afspraak met de dokter naar de andere vestiging in Breezand. "Co-Med snapt die bezorgdheid, maar daar is geen reden voor want Hollands Kroon levert zorg via Breezand", aldus de woordvoerder. 

Wanneer de vestiging in Anna Paulowna weer opengaat, is nog onduidelijk. "Binnenkort volgt meer informatie", vertelt de woordvoerder. 

Lees ook