Ga naar Content

Verkeersellende bijna voorbij: Prinsenbrug gaat vrijdagavond weer open

Nog een paar dagen doorbijten en dan zijn de verkeersopstoppingen in Haarlem hopelijk voorbij. Het groot onderhoud aan de Prinsenbrug loopt voorspoedig. De brug wordt vrijdagmiddag weer opengesteld voor het verkeer: een dag eerder dan gepland.

Niet via A9 via Catharijnebrug Haarlem - Foto: NH Media / Rob Wtenweerde

De Prinsenbrug is sinds vrijdagavond 15 maart afgesloten voor groot onderhoud. Inmiddels is het brugdek weer voorzien van een waterdichte laag, is het brugdek geasfalteerd en zijn de voegen tussen de brugdelen vervangen. 

Het werk loopt vooralsnog voorspoedig. Een woordvoerder van de gemeente meldt dat de Prinsenbrug in de loop van de vrijdag al kan worden opengesteld voor het verkeer. Dat is een dag eerder dan gepland. Bouwbedrijf Dura Vermeer meldt dat de brug vrijdagavond vanaf 20.00 uur weer open gaat.

Verkeerschaos

De Prinsenbrug is een belangrijke verkeersader dwars door Haarlem. Autoverkeer moet omrijden via de Schoterbrug en de Waarderpolder, maar veel bestuurders kiezen ervoor om via de Catharijnebrug te rijden. Dat zorgde de afgelopen anderhalve week voor files op de Koudenhorn en de Papentorenvest. 

Op de Koudenhorn zit ook het politiebureau. De drukte is lastig voor agenten die met spoed moeten uitrukken. Daarom zet de politie met enige regelmaat een verkeersregelaar in bij de uitrit van het politiebureau.

Pontje

Voetgangers worden met een veerpont het Spaarne overgezet. Het pontje vaart van het Havenkantoor aan de Spaarndamseweg naar de Drosteboulevard en terug. Bouwbedrijf Dura Vermeer meldt dat gemiddeld ongeveer 650 mensen per dag gebruik maken van de tijdelijke pont. 

Filerijden richting Catharijnebrug Haarlem - Foto: NH Media / Rob Wtenweerde

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]