Ga naar Content

Werkzaamheden Prinsenbrug op schema, 'liever niet omrijden via Catherijnebrug'

De werkzaamheden aan de Prinsenbrug in Haarlem zijn halverwege. Vrijdagochtend is een waterdichte laag op het wegdek aangebracht, maandag begint het asfalteren. Het werk ligt op schema, maar de afsluiting van de brug zorgt wel voor veel drukte op de Koudenhorn.

Niet via A9 via Catharijnebrug Haarlem - Foto: NH Media / Rob Wtenweerde

Wie vanaf het Prinsen Bolwerk richting de Prinsenbrug rijdt, ziet een tekstkar waarop sinds kort de mededeling staat: Op last van de politie niet via Catherijnebrug. Die boodschap is vooral bedoeld voor automobilisten die richting de A9 willen. En de tekst bevat een spelfout: het is de Catharijnebrug, met een 'a' dus.

Die bestuurders moeten eigenlijk via de Schoterbrug en de Waarderpolder richting de snelweg rijden. Maar de omweg via de Catharijnebrug is in afstand een stuk korter. De meeste automobilisten kiezen er daarom toch voor om via de Koudenhorn en de Catharijnebrug te rijden en dat zorgt voor files. 

'Als het werkt, dan werkt het'

Een politiewoordvoerder zegt over de tekstkar: "We weten hier eigenlijk niet zeker of die boodschap er echt op last van de politie is opgezet. Maar als het werkt, dan werkt het." De woordvoerder legt uit dat de files op de Koudenhorn lastig zijn als agenten snel moeten uitrukken. Daarom wordt af en toe een verkeersregelaar ingezet bij de uitrit van het politiebureau aan de Koudenhorn.

Tekst loopt door na de foto.

Filerijden op de Koudenhorn in Haarlem - Foto: NH Media / Rob Wtenweerde

Asfalteren

Volgens bouwbedrijf Dura Vermeer ligt het werk aan de brug na een week goed op schema. Vrijdagochtend is een 'Sami-deklaag' aangebracht. Daarmee is het brugdek weer waterdicht. Die deklaag moet komend weekend uitharden. Maandagochtend om 7.00 uur begint het asfalteren van de brug. 

Pontje

De Prinsenbrug is nog tot en met zaterdag 30 maart afgesloten voor alle verkeer. Omrijden kan via de Schoterbrug en (dus liever niet) de Catharijnebrug. Voor voetgangers vaart er een pontje tussen het Havenkantoor aan de Spaarndamseweg en de Drosteboulevard aan de overkant van het Spaarne. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]