Ga naar Content

Cardi's konijnenpaleis strijdt mee om titel 'Mooiste konijnenhok'

Met een oppervlakte van acht vierkante meter, een lichtdoorlatend dak, een zandbak en allerlei attributen om mee te spelen, is Cardi's konijnenhok in Julianadorp een paleis voor haar konijnen Finn en Soof. Het onderkomen dingt dan ook volop mee in de NH-verkiezing: wie heeft het mooiste konijnenhok van Noord-Holland? De wedstrijd moet konijnenbaasjes inspireren hun geliefde huisdier in een groter onderkomen te houden. 

Met een oppervlakte van acht vierkante meter is Cardi's konijnenhok misschien wel de mooiste van Noord Holland - NH Nieuws

Het is Cardi's opa die het mega hok bouwde, inmiddels zo'n drie jaar geleden. Opa Jan was  timmerman van beroep en dat is goed te zien aan de uitgekiende constructie. "Het is belangrijk dat de konijnen genoeg ruimte hebben", vertelt Cardi. "Voor elk konijn is twee tot drie vierkante meter nodig. Ze moeten hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen, dus graven, rennen, springen. Er staan tunnels waar ze doorheen kunnen kruipen en attributen om op te kunnen knagen."

"Het zijn net kleine hondjes, als je er maar voldoende tijd en aandacht in stopt"

Cardi Verschoor, baasje van twee konijnen

Wie de bewoners Soof en Finn een tijdje observeert, ziet dat de twee zich kiplekker voelen in hun verblijf. "Ik vind het gewoon hele leuke dieren", antwoordt Cardi op de vraag wat ze met konijnen heeft. "Het zijn eigenlijk net kleine hondjes, als je er maar voldoende tijd en aandacht in stopt." En dat blijkt als Cardi met een kleine versnapering richting het hok loopt: in een drafje komen ze op hun baasje afgerend om zich vervolgens op te richten en de lekkernij uit de hand te eten. 

Nog niet zeker van de winst

Hoewel het hok zowat de halve tuin in beslag neemt, heeft Cardi's moeder er geen problemen mee. "Ik dacht wel: oh, die is best groot", vertelt Wendy Verschoor over het moment dat het verblijf net klaar was. "Maar hij is wel mooi. En we hebben de ruimte ervoor." Op de vraag of Cardi denkt de verkiezing te gaan winnen, komt overigens geen overtuigende 'ja!'. "Er zullen vast mensen zijn met een mooier hok", zo glimlacht ze. "Maar ik ben in ieder geval heel blij met deze."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]