Ga naar Content

Doe mee en win: wie heeft het mooiste konijnenhok van Noord-Holland?

Het is met het lot van het konijn als huisdier soms nog steeds bar gesteld. Vooral de behuizing van het geliefde knaagdier laat, meestal in de grote stad, vaak nog veel te wensen over, stelt dierenarts en konijnenliefhebber Annemarie Nibbelke. Met de lente in aantocht doet NH de komende weken dan ook een beroep op jou: Doe mee aan de verkiezing 'Het mooiste konijnenhok van Noord-Holland' en win fantastische prijzen. 

Foto: Pixabay

Met zo'n miljoen exemplaren is het konijn nog altijd een van de meest geliefde huisdieren van ons land. Maar waar de gemiddelde hond en poes zich doorgaans mag onderdompelen in een wereld vol vertroeteling, is het met het konijn soms bar gesteld, aldus dierenarts Annemarie Nibbelke. 

Grootste bron van zorg is hun veel te krappe behuizing. Vooral in de grote steden wonen konijnen vaak te klein. Gelukkig zijn er ook veel Noord-Hollanders die een stuk diervriendelijker omgaan met hun huisdier. En juist naar die mensen is NH nu op zoek.

Wie wint de titel 'Het mooiste konijnenhok van Noord-Holland'? Meedoen is heel makkelijk. Maak een foto, of liever nog een leuke video, van jouw creatie en mail die naar [email protected]. Zet er ook je telefoonnummer bij, dan kunnen we je eventueel bellen! Je maakt niet alleen kans op mooie prijzen, maar ook bestaat de mogelijkheid dat je bezoek krijgt van NH-verslaggever én dierenvriend Sjoerd Hilarius die van je wil horen hoe jouw creatie tot stand is gekomen. Of misschien mag je wel in de radio-uitzending van June Hoogcarspel komen vertellen over jouw voorliefde voor konijnen.

NH-verslaggever Sjoerd Hilarius bij het oude konijnenparadijs in Enkhuizen - Foto: NH Media

Meedoen kan tot en met zondag 14 april. In NH's lunchprogramma June tot Twee maken we later die week dan de winnaar én het fantastische prijzenpakket, gekozen door een deskundige jury, bekend.