Ga naar Content

Politie deelt herkenbare beelden pinpasfraudeur Purmerend

De politie deelt in Bureau NH herkenbaar camerabeeld van een verdachte die pint met de bankpas van een 82-jarige vrouw uit Purmerend. De jongen betaalt dinsdag 19 december met haar bankpas in een telefoonzaak.

Omdat de politie en het Openbaar Ministerie vermoeden dat de jongen minderjarig is, kreeg hij twee weken geleden de tijd zich te melden. Maar dat heeft hij niet gedaan, vandaar de herkenbare beelden.

Lees ook

Zijn slachtoffer uit Purmerend krijgt die bewuste dinsdagmiddag een telefoontje van 'de bank'. De man aan de andere kant van de lijn doet zich voor als bankmedewerker en zegt dat een collega diezelfde dag nog wel even langs de vrouw zal gaan om haar pasjes en codes op te halen om die veilig te stellen.

De koerier doet dit inderdaad en koopt vervolgens met haar buitgemaakte pas een tweedehands telefoon in een winkel aan de Hoogstraat in Purmerend. De totale schade bedraagt zo'n 1.200 euro.

Kerstcadeau voor zijn moeder

De verkoper laat een telefoon in de winkel zien, waarop de verdachte een belletje pleegt en overlegt. Hij zegt: 'doe maar die dan'. "Dit is voor kerst voor mijn moeder."

Herken je de verdachte op bovenstaande camerabeelden?

Bel met de politie 0800-6070.  

Anoniem kan dat via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. 

Uitzending Bureau NH

Beelden van de verdachte zijn ook woensdag om 17.10 uur bij Bureau NH live op tv te zien.