Ga naar Content

Patrick zoekt loopmaatje voor kilometers rond Aalsmeer

Aalsmeerder Patrick zoekt een maatje die hem kan begeleiden bij het uitoefenen van zijn grootste hobby: hardlopen. Met een frame runner, een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun, kan Patrick ondanks zijn beperking tóch hardlopen. Maar dat lukt hem niet alleen. 

Patrick in zijn frame runner - Foto: Loopgroep SamenFit

Sportliefhebber Patrick heeft al met meerdere hardloopwedstrijden meegedaan. Door zijn beperking kan hij niet zelfstandig hardlopen, dus ging hij in een sportbuggy over de baan. 

Een paar jaar geleden werd zijn droom werkelijkheid: loopgroep SamenFit bood de atleet namelijk de mogelijkheid om met een frame runner te rennen. Dan kan hij rechtop staan en ook daadwerkelijk meerennen. Inmiddels staat Patrick wekelijks op de baan om te trainen, maar zijn huidige vrijwilliger is plots gestopt. Daarom doet oprichtster van de loopgroep Tamara Kwint een oproep bij NH Helpt. 

Goede conditie

"Het is fantastisch hem zo te zien, wetende waar hij vandaan komt", vertelt Tamara aan NH. Vanaf het moment dat Patrick van het wedstrijdgevoel bij hardloopwedstrijden proefde, wilde hij meer.

Maar let op, een loopmaatje voor Patrick moet wel écht conditie hebben. "Hij heeft inmiddels een PR staan op de 5 kilometer van 27.40 minuten", vertelt ze over de fanatieke Patrick.

"We hebben allemaal een maatje nodig"

Tamara, oprichtster loopgroep

Tamara geeft sinds 2016 hardloopclinics aan mensen met een beperking. Dit doet ze samen met een trainer van atletiekclub AKU in Uithoorn. In eerste instantie werd getraind voor de polderloop in De Kwakel, maar door succes groeide het initiatief uit tot een club die wekelijks met elkaar traint. "Onderdeel zijn van een vereniging, dat wil eigenlijk iedereen wel", denkt Tamara.

40 atleten

Inmiddels worden jaarlijks zes wedstrijden in samenwerking met verschillende verenigingen georganiseerd bij de atletiekbaan. Elke week zijn er 25 tot 40 'special atleten' met loopmaatjes op de baan te vinden in een frame run training of een training zonder hulpmiddelen. "We hebben allemaal een maatje nodig", denkt Tamara. "Een stok achter de deur waardoor je in beweging komt."

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]