Ga naar Content

Jeroen rent elke dag door weer en wind ter nagedachtenis aan zoontje Kasper

Twee jaar geleden verloor Jeroen van Veen zijn zoontje Kasper aan een hersentumor. In nagedachtenis aan Kasper zwoor hij elke dag te gaan hardlopen om geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum, het centrum voor kinderoncologie. "Ik ga laten zien dat er in ieder geval één iemand is die elke dag minimaal een keer aan ze denkt."

Jeroens voornemen bleef niet bij een loze belofte. De geboren Castricummer rent elke dag - door weer en wind - gemiddeld tien kilometer hard voor het centrum. 

Hoopte de inmiddels in Amsterdam wonende Jeroen eerst nog minimaal 10.000 euro op te halen, door alle hulp staat de teller inmiddels op 1.9 miljoen euro. 

Emotioneel door hulp

Voor de vader van Kasper wordt alle steun nooit normaal. "Ik word er zo altijd zo emotioneel van, dat komt omdat ik het zo voel en het zo mooi vind dat er ongelooflijk veel mensen zijn die ook verbinding zoeken en mij helpen." 

Het indrukwekkende project eindigt op 24 maart, met de Zestig van Texel. Die gaat hij twee keer lopen, in totaal 120 kilometer dus. Voordat hij ook deze tocht heeft doorstaan, hoopt Jeroen 2 miljoen euro in te zamelen. En dat hij voor de loop op Texel heeft gekozen is niet zomaar. Die plek heeft een heel bijzondere betekenis voor hem en Kasper.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.