Ga naar Content

Schuurbrand Zwaanshoek vermoedelijk aangestoken, bewoner opgepakt

De brand die vannacht een schuur in de as legde, is volgens de politie vermoedelijk aangestoken. Een bewoner van het erf is gewond geraakt en na behandeling in het ziekenhuis aangehouden. 

Schuur afgebrand in Zwaanshoek - Foto: VLN Nieuws

Toen de brandweer rond 5.45 uur vanochtend op het erf aankwam, stond de schuur al in lichterlaaie. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland was de bewoner flink in de war. "Toen we aankwamen stond hij te schreeuwen." 

En het bleef niet bij geschreeuw. Nadat de brandweermensen waren uitgestapt, gooide de bewoner meerdere stenen, waaronder een baksteen, in hun richting. 

Lees ook

"Er werd een steen gegooid die vlak over het hoofd van een collega ging", aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Hollands Midden, waar de brandweer Hillegom onder valt. De steen raakte wel de voorruit van de Hillegomse brandweerauto, die flink beschadigde.

Het kostte toegesnelde agenten de nodige moeite om de man onder controle te krijgen. Uiteindelijk is hij met behulp van een stroomstootwapen overmeesterd en overgedragen aan ambulancepersoneel. Hoe de bewoner gewond is geraakt is niet bekend, maar een woordvoerder van de Veiligheidsregio laat weten dat hij 'onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis is gebracht'.

In ziekenhuis opgepakt

De man is na behandeling in het ziekenhuis aangehouden, laten de hulpdiensten weten. De politie onderzoekt of hij de schuurbrand zelf heeft aangestoken, wat gelet op de psychische toestand vermoed wordt. De politie benadrukt desgevraagd dat er geen aanwijzingen zijn dat er illegale praktijken in de schuur plaatsvonden.

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]