Ga naar Content

Geen grap! 31-jarige Omar wil Nederland veroveren met chocoladedöner

Hij bezweert dat het geen 1 aprilgrap is, maar een authentiek Syrisch familierecept. De 31-jarige Omar Badawi uit Beverwijk wil Nederland veroveren met zijn specialiteit: chocoladedöner. Binnenkort voor iedereen te proeven in zijn te openen restaurant Dama Roze. 

Omar Badawi met de chocolade döner - Foto: NH Media

Toen de oorlog in Syrië tien jaar geleden uitbrak, vluchtte de 31-jarige Omar Badawi naar Maleisië. Hij runde er verschillende restaurants en zijn vader werkte er jarenlang als chocolatier. Het idee ontstond toen ze samen iets unieks wilden bedenken.

"Het is een familierecept van mijn vader. Hij weet alles over chocolade en samen wilden we iets bijzonders creëren. Zo was de Badawi chocoladedöner geboren."

Geen broodje kebab

De normale döner is een broodje dürüm of met kebab, maar Omar pakt het anders aan. "Mijn vader heeft een methode ontwikkeld om de chocolade aan een staaf vast te laten plakken. Bij de normale döner draait het stuk lamsvlees rond bij een grill tegen de muur, maar bij deze variant niet."

"De chocolade zal in schilfers van de staaf worden geschraapt, net zoals bij de originele variant. In plaats van met een broodje of dürüm, zal de chocodöner geserveerd worden met wafels of crêpes. Het kan vervolgens afgewerkt worden met zoete en zoute toppings."

De tekst gaat door onder de foto.

Omar is nog vol op bezig met het verbouwen van zijn restaurant Dama Roze - Foto: NH Media

Zijn passie volgen

Inmiddels woont de ondernemer al zo'n vijf jaar in Amsterdam, maar hij is geen onbekende in Beverwijk. Enkele jaren geleden stond hij al met zijn vrouw op de Bazaar in Beverwijk. "Er waren zoveel positieve reacties, maar ik kon het jammer genoeg maar twee dagen per week doen." Daarmee kon hij zijn hoofd niet boven water houden en dus stopte hij met de kraam om  aan de slag te gaan als elektricien.

De droom om zijn passie uit te oefenen bleef echter. Dat resulteert nu in de aanstaande opening van Dama Roze. "Op dit moment zijn mijn familie en ik volop aan het verbouwen, we verwachten over een maand open te gaan."

Lees ook

Tips?

Stuur ons jouw tips op [email protected]