Ga naar Content

Vertrapte grond of niet: lenteweer trekt mensen naar Bloesempark

Terwijl wormen zich een slag in de rondte graven om de verdichte grond weer luchtig te maken, lopen er alweer hordes mensen door het Bloesempark in het Amsterdamse Bos. De Japanse kersenbomen staan weer in bloei en dat betekent dat je naast fluitende vogels ook massaal het geklik van fotocamera's hoort.

Vertrapte bodem of niet: bloesemparken Amstelveen en Aalsmeer bloeien als vanouds - NH Nieuws

Verslaggever Celine Sulsters nam gistermiddag een kijkje in het park. Mensen die in de buurt werken eten hun bammetje tijdens de lunchpauze graag op tussen de kersenbloesem. "Al die kleuren... je wordt vrolijk van zo'n park", vertelt een man die er met zijn collega's in het zonnetje zit.

Lees ook

Maar mensen pakken ook graag de fiets om naar het sprookjesachtige schouwspel te kijken. "Wij komen nu uit Lisse", vertelt een mevrouw. Ze zit met haar man op een muurtje fruit te eten. De twee wisten niet dat het niet goed gaat met de bodem van het Bloesempark. "Dat kan ik me wel voorstellen, maar ik denk dat dit zoveel mensen trekt dat je het niet tegen kan houden."

"Als het héél slecht zou zijn zouden we hier niet worden toegelaten"

Bezoeker Bloesempark

De man die er met zijn collega's zit, heeft het nieuws wel meegekregen. Toch weerhoudt het hem er niet van om een rondje door het park te lopen. "Ik had eigenlijk verwacht dat hier een soort van douane bij de ingang zou staan om mensen tegen te houden. Als het héél slecht zou zijn zouden we hier niet worden toegelaten."

Zo denken meer mensen erover. De picknickkleedjes zijn uitgerold en je moet uitkijken dat je niet dwars door een fotoshoot heenloopt. Sommige bezoekers ergeren zich aan die drukte. "In het weekend kom ik er niet", vertelt een man.

Alternatief

Maar is dit nou echt de enige plek in de regio waar je mooie kersenbloesem kan zien? NH ging op onderzoek uit en ontdekte een parkje met bloesembomen waar je nog wel foto's kunt maken waar geen andere mensen opstaan: de Ruisvoornlaan in Aalsmeer. 

De negenjarige Casper heeft het geluk dat zijn ouders in die straat zijn gaan wonen. "Wij hoeven helemaal niet naar het Amsterdamse Bos, want wij hebben ons eigen bloesempark hier. Het staat elk jaar weer in bloei", vertelt hij. 

Een wat ouder stel geniet van de rust. "Er spelen hier alleen wat kinderen. We zijn gisteren ook al geweest." Toch wordt ook deze plek steeds vaker bezocht door bloesemliefhebbers van buitenaf merken de omwonenden. "Om de tien minuten zie je wel iemand foto's maken", zegt Casper.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]