IJshockeyers Amsterdam Tigers voor het eerst in 19 jaar weer kampioen van Nederland

De ijshockeyers van Amsterdam Tigers zijn vanavond voor de zesde keer in de clubgeschiedenis landskampioen geworden. Tegen de Nijmegen Devils won de ploeg vanavond de tweede wedstrijd in een beste-uit-drie-serie met 4-2. Omdat de eerste wedstrijd gisteren in de Jaap Edenhal ook al gewonnen werd, hoeft die derde wedstrijd niet meer gespeeld te worden.

Een meppende tegenstander en champagne: zo wonnen de Amsterdam Tigers de landstitel - NH Nieuws

Vergeleken met het eerste duel kwam de tweede wedstrijd een stuk langzamer op gang. Het duurde tot het tweede kwart voordat Tigers via Stef Overweg de score opende en de eerste confettikanonnen bij de uitsupporters afgingen.

Nijmegen Devils kwam halverwege die tweede periode langszij, maar nog geen twee minuten na die gelijkmaker was het opnieuw Stef Overweg die Tigers weer op voorsprong bracht. Calvin Pohlman maakte er even later 3-1 van.

In de slotfase bracht Aaron McLeod de spanning terug door voor Nijmegen de aansluitingstreffer te maken. Met een marge van één deed Tigers er vervolgens alles aan om de vierde treffer te maken. Die kwam er acht minuten voor tijd uiteindelijk via (opnieuw) Calvin Polman. In de laatste minuten van de wedstrijd vielen vooral de opstootjes op, gescoord werd er niet meer.

Zesde titel

De laatste keer dat Tigers de titel pakte was in 2005. Dat jaar werd de club voor de vierde keer op rij kampioen. Het enige andere ijshockeykampioenschap in Amsterdam stamt uit 1981.

In jaren die volgden lukte het Tigers nooit meer om de beste van Nederland te worden. Bovendien kampte de club met financiële problemen. Vorig jaar lukte het de Amsterdammers wel weer de play-offs te bereiken waarin Eindhoven Kemphanen in de halve eindstrijd te sterk bleek. Het jaar ervoor was Tilburg Trappers in de finale over twee wedstrijden sterker.