Ga naar Content

Regenboogbankje in Driehuis opnieuw uit de grond getrokken

Het regenboogbankje in Driehuis is op vrijdagnacht alweer door vandalen uit de grond getrokken. Het bankje is neergezet door de gemeente Velsen en bedoeld als steun voor de lhbtiq+-inwoners. Dit is de vierde keer dat het bankje is gevandaliseerd.

Foto: Inter Visual Studio

Het bankje is al vaker beklad, vernield of uit de grond getrokken. Het is nog niet bekend wie er achter deze vernielingen zit. Een woordvoerder van de gemeente Velsen laat weten dat de gemeente aangifte doet van het vandalisme.

Gericht vandalisme

Of het vandalisme specifiek gericht is op de regenboogkleuren of dat het om willekeurige vernieling gaat, is niet bekend. "Daarin tasten we nog in het duister", laat de woordvoerder weten. De gemeente doet in ieder geval wel een oproep naar mensen die iets tégen het regenboogbankje hebben, om zich bij hen te melden. "Dan kunnen we met elkaar in gesprek." 

Daarnaast roept de gemeente mensen op om zich te melden bij de politie als zij iets hebben gezien of gehoord van de vernieling van vrijdagnacht. De gemeente is niet van plan om het bankje weg te halen. "We zullen het bankje weer netjes terugplaatsen." 

Foto: Inter Visual Studio

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.