Ga naar Content

Hilversummers hangen 'rouwdoeken' aan wooncomplex nu gemeente centrumring mag verleggen

Op het appartementencomplex aan het Hilversumse Langgewenst hangen rouwdoeken. Bewoners van het gebouw zijn 'in rouw' nu de Raad van State heeft bepaald dat de gemeente de centrumring mag verleggen. De Hilversummers vrezen daar al langer veel overlast van en stapten naar de rechter. 

Foto: NH Media

De Raad van State veegde afgelopen week de bezwaren van de bewoners tegen de plannen van de gemeente van tafel. Daarom is de weg vrij om de centrumring rondom het stationsgebied te verleggen, tot grote onvrede van de buurtbewoners. 

De bewoners zijn erg teleurgesteld. Ze vrezen al langer voor veel overlast als een van de belangrijkste autowegen van het Hilversumse centrum straks voor hun deur loopt. 

Teleurstelling kenbaar maken

Als reactie op de uitspraak hebben ze nu zwarte doeken opgehangen aan de gevel van hun complex. "We willen hiermee onze teleurstelling kenbaar maken", zegt Marion Donk, de vertegenwoordiger van de groep buurtbewoners. 

(Tekst gaat verder onder de foto)

Foto: NH Media

Het verleggen van de centrumring heeft als gevolg dat er duizenden auto's per dag extra voor hun deur rijden, met als gevolg meer lawaai en uitstoot van bijvoorbeeld uitlaatgassen.

Volgens Donk heeft dit effect op het woongenot. Wethouder Arno Scheepers heeft aangegeven om met de bewoners in gesprek te gaan over geluidswerende maatregelen. 

Het is nog onduidelijk hoelang de doeken blijven hangen.

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]