Ga naar Content

Brug Halfweg ligt weer op z'n plek, mogelijk deze week al open

Het dek van de brug die Halfweg en Zwanenburg met elkaar verbindt is vandaag teruggeplaatst. Na maanden voorbereiding en een nauwkeurige verwijdering en terugplaatsing staat de brug nu weer op zijn plek.

De brug ligt weer op z'n plek - Foto: Peter Vreeswijk

De grote beurt startte maanden geleden al en eind januari konden buurtbewoners bij 'het spektakelstuk' (de nauwkeurige verwijdering) aanwezig zijn. Vandaag is de brug dus weer teruggeplaatst. De plaatsing begon vanochtend met het verwijderen van de noodbrug. Het vernieuwde brugdek van de brug tussen Halfweg en Zwanenburg is vlak daarna geplaatst en rond lunchtijd compleet gemaakt met het bovendek. 

De plaatsing is volgens toeschouwer en lid van Dorpsraad Zwanenburg Leo Kranenburg voorspoedig verlopen. Hij zag vanmorgen hoe het laatste gedeelde van de brug, het bovendek, binnen een uur terug op z'n plek lag. Om 12.00 uur was dat afgerond. 

"Het ziet er hartstikke mooi uit"

Peter Vreeswijk, voorzitter Dorpsraad Zwanenburg

Volgens de voorzitter van Dorpsraad Zwanenburg waren er geen bijzonderheden tijdens de plaatsing. "Het ziet er hartstikke mooi uit", vertelt Peter Vreeswijk aan NH. 

De plaatsing ging volgens hem sneller dan verwacht. De heropening van de brug stond maandag op de planning, maar de mannen verwachten dat de brug al eerder in gebruik genomen kan worden. "Ik denk dat er één of twee dagen nodig zijn om de brug te testen en deze kort daarna weer wordt opengesteld", zegt Kranenburg.

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]