Ga naar Content

Danique maakt trappetjes voor dieren in nood: "Nu negen katten verdronken"

Sommige dieren zijn slechte zwemmers, maar kunnen wel op eigen houtje uit het water komen. Mits de oever toegankelijk is, en dat is precies het probleem bij de Vennepertocht in Nieuw-Vennep. Daarom bouwt dierenvriend Danique Davidson wildtrappetjes, om meer dierenleed rond het water te voorkomen. "Er zijn nu negen katten verdronken."  

Danique maakt trappetjes waarmee dieren vanuit de Vennepertocht op het droge kunnen komen - NH Nieuws

"Ik moet er niet aan denken dat zo'n diertje - een egeltje, een konijntje of een kat - erin valt en vervolgens heel lang moet vechten voor z'n leven, en dan toch verdrinkt. Het beeld alleen al: vreselijk."  

Ze trok al eens aan de bel bij de gemeente en natuurbeheerders, maar die komen wat haar betreft onvoldoende in actie. Daarom heeft ze het heft in eigen handen genomen, en bouwt nu zogeheten wildtrappetjes. Daarmee kunnen wilde dieren, maar ook huisdieren, zich op eigen kracht op het droge helpen. 

Haas en kat

Buurtbewoners waarderen haar initiatief. Zo ook Erik van der Kleij, die getuige is geweest is geweest van de verdrinkingsdood van een haas. Toen zijn kat een keer in het water belandde, liep het gelukkig beter af. "We hoorden iets vreemds. Toen heb ik Teddy kunnen redden door in het water te springen, maar het had heel goed slecht kunnen aflopen." 

Mobiele dierenambulance

Danique staat in Nieuw-Vennep bekend als de mobiele dierenambulance. Ze fietst kriskras door haar woonplaats om gewonde en dode dieren op te halen en terug te bezorgen bij hun eigenaar. Onlangs werd haar fietstas gestolen, en waarschuwde ze de dief dat er weleens een morbide luchtje aan de tas zou kunnen zitten.  

Om zulke drama's voortaan te voorkomen, is Danique flink aan het timmeren, zagen en boren. Inmiddels liggen er meerdere trappetjes gereed in haar achtertuin, die ze de komende tijd langs de oever van de tocht zal installeren. 

Lees verder onder de foto

Danique bouwt wildtrappetjes voor dieren in nood in Vennepertocht - Foto: NH Media

Maar voor niets gaat de zon op. "Ik denk dat we wel duizend euro nodig hadden voor de eerste lading trappetjes." Gelukkig stonden Vennepse dierenvrienden in de rij om te doneren. "Daarnaast kreeg ik reacties van mensen die fysiek wilden helpen, of advies gaven, dus dat is heel fijn." 

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]