Ga naar Content

OM: verdachte zaak Jimmy Schepers ook betrokken bij steekpartij op ander festival

De hoofdverdachte in het onderzoek naar de dood van Jimmy Schepers wordt nu ook verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij op een ander festival. Dat werd zojuist bekendgemaakt tijdens een derde pro-formazitting in de zaak. Het onderzoek naar die zaak loopt nog. 

Foto: AT5

Derzik H. werd eerder al gelinkt aan de steekpartij op een dancefeest in Zaandam, drie weken voor het drama op festival Solid Grooves waarbij Schepers om het leven kwam. Drie mannen, onder wie G., werden aangehouden, maar niet kort daarna weer heengezonden. Op het festival zouden de mannen een Brit hebben willen beroven van zijn bril. Brigitte Roodveldt, de advocaat van de nabestaanden van Schepers, staat ook het slachtoffer van het feest in Zaandam bij.

Solid Grooves

De 21-jarige Jimmy was eind mei met zijn vriendengroep op festival Solid Grooves toen rond 21.00 uur een grote vechtpartij uitbrak. De vriendengroep van Schepers werd aangevallen door een andere groep jonge mannen, waar eerder ook al een confrontatie mee was. Toen Jimmy Schepers de ruzie probeerde te sussen, werd hij geschopt, geslagen en meerdere keren gestoken met een mes. Hij probeerde te ontkomen aan het geweld, maar het was al te laat. Jimmy overleed aan zijn verwondingen in het AMC. 

Voor de steekpartij op Solid Grooves zijn tot nu toe drie jonge Amsterdammers aangehouden, van wie het Openbaar Ministerie Derzik H. aan als hoofdverdachte aanwijst. De drie worden verdacht van het medeplegen van doodslag, poging tot doodslag, openlijk geweld, diefstal met geweld en afpersing. 

Moordwapen

Het nieuws over de verdachten in deze zaak stapelt zich op. Vorige week werd bekend dat de 21-jarige Guillermo G, van wie de voorlopige hechtenis was geschorst, opnieuw vastzit nadat hij werd aangehouden op verdenking van drugsdealen. De rechtbank heeft vandaag weer besloten dat hij vrij mag komen. 

Daarnaast kwam tijdens een vorige zitting naar buiten dat hoofdverdachte Derzik H. het moordwapen heeft kwijtgemaakt. De politie zocht lange tijd tevergeefs naar het steekwapen waarmee Jimmy Schepers om het leven werd gebracht, maar begin november bleek dat H. het mes tijdens zijn aanhouding in zijn onderbroek had verstopt en wist mee te nemen de politiecel in. Daarop verstopte hij het mes in een matras, om het twee dagen later in een bakje etensresten weg te gooien in een vuilnisbak.  

'Niffi'

De recherche ontdekte dit pas vier weken na zijn aanhouding, toen er een gesprek tussen hem en zijn moeder werd afgeluisterd. Hierin zou hij hebben gezegd dat hij 'een niffi' (mes, red.) bij zijn ballen had verstopt. 

AT5 sprak eind vorig jaar met de ouders, zussen en broer van Jimmy over het verlies. "Nu komt het echt binnen, ik ga hem nooit meer zien. Ik ga hem nooit meer meemaken en ik ga nooit meer zijn stem horen. En dat is niet te doen, dat is echt niet te doen", vertelde vader Jan Schepers. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]