Ga naar Content

Pinpasfraudeur praat zichzelf naar binnen bij bejaarde mevrouw uit Castricum

De politie deelt in Bureau NH camerabeeld van een pinpasfraudeur die zichzelf bij een alleenwonende mevrouw van bijna 90 jaar uit Castricum naar binnen praat. Het slachtoffer heeft tot op de dag van vandaag nog altijd last van de babbeltruc.

De politie deelde vorige week al camerabeeld van de pinner, die aan de haal gaat met de bankpas van de mevrouw uit Castricum. Zij krijgt 9 december vorig jaar een telefoontje. De dame op leeftijd, ze is bijna 90 jaar oud, wordt de stuipen op het lijf gejaagd over loslopende inbrekers. 

De oplossing is volgens de zogenaamde 'betrouwbare bankmedewerker' het meegeven van cash, om dat vervolgens ergens veilig op te bergen.

Tekst loopt hierna door.

Lees ook

De pinpasfraudeur staat in de portiek van de flat. Op bovenstaand camerabeeld is te zien dat de man zichzelf toegang verschaft tot de hal van het appartementencomplex en aanbelt bij de mevrouw. Wanneer zij opendoet, loopt hij naar de woning van het slachtoffer.

Bij haar voordeur geeft ze hem 800 euro in contanten mee. Dat geld was eigenlijk door de vrouw apart gehouden om er een nieuwe wasmachine van te kopen. Maar de verdachte bergt dat in werkelijkheid helemaal niet op in een kluis of bij de bank, maar steekt dat in eigen zak.

Pinnen

Ook levert de dame haar pinpas bij hem in en geeft zij hem de bijbehorende code. Daarmee wordt 9 december vorig jaar diverse keren gepind bij geldautomaten in Amsterdam, zoals op onderstaand camerabeeld te zien is.

Tekst loopt door na video.

Is dit één en dezelfde dader? - NH Nieuws

Er wordt meerdere keren met de ontvreemde bankpas gepind, maar de politie twijfelt of op de beelden steeds eenzelfde persoon te zien is. Het kan dus gaan om één of meerdere verdachten. In ieder geval draagt één verdachte die pint een jas van Moncler.

Weet je iets over deze man in het halletje van de portiek?

Bel met de politie 0800-6070.  

Liever anoniem? Dat kan ook. Via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. 

Uitzending Bureau NH

Morgen om 17.10 uur is Bureau NH live op tv te zien.