Ga naar Content

Weer gereedschapsroof: nu Lisserbroekse hovenier gedupeerd na inbraak in bedrijfspand

Weer is een Haarlemmermeerse ondernemer gedupeerd door een brutale roof. Eerder deze week namen dieven de bedrijfsauto en aanhanger van een Lisserbroekse hovenier mee. De bestelbus en aanhanger zijn inmiddels teruggevonden, maar het waardevolle gereedschap is nog altijd spoorloos.

Hovenier aan het werk (foto ter illustratie) - Foto: AdobeStock

De dieven sloegen in de nacht van woensdag op donderdag toe bij zijn bedrijf aan het Turfspoor. Ze forceerden het toegangshek, sloegen een raam in en drongen zo binnen in zijn bedrijfsruimte. 

Uiteindelijk gingen de verdachten - op camerabeelden, die NH heeft gezien, is te zien dat het om twee mannen gaat - er met een met gereedschap volgeladen bedrijfsbus vandoor, waar ook nog een aanhanger achter hing.

Bus en aanhanger terug

De bedrijfsbus en de aanhanger zijn inmiddels teruggevonden, maar het gereedschap is nog steeds spoorloos, zo vertellen anonieme bronnen rond de hovenier telefonisch aan NH. Ze vermoeden dat het gereedschap inmiddels over de grens is, en daarom niet snel zal worden gevonden. 

De politie bevestigt dat er aangifte is gedaan van een inbraak en dat de bedrijfsbus en aanhanger, in tegenstelling tot het gereedschap, inmiddels zijn teruggevonden. In een bericht via Burgernet worden getuigen opgeroepen zich te melden. 

Gereedschap

Dieven hebben het vaker gemunt op gereedschap. Dat bleek afgelopen maand, toen de bedrijfsbus van de Vennepse timmerman Dennis en die van zijn opdrachtgever werden leeggeroofd. De buit bedraagt gereedschap met een totale waarde van zo'n 20.000 euro, waarvoor Dennis niet is verzekerd. 

Tekst gaat verder onder de video.

Dennis' bus met gereedschap is leeggeroofd - NH Nieuws

Opvallende gelijkenis tussen de roven is de ogenschijnlijk gematigde interesse voor de bedrijfsbus. De dieven in Lisserbroek lijken de bus vooral te hebben gebruikt als vervoermiddel voor hun daadwerkelijk buit, het gereedschap.

De dieven in Nieuw-Vennep hebben geprobeerd Dennis' bus aan de praat te krijgen, maar slaagden daar dankzij het stuurslot niet in. Ze parkeerden 'm vervolgens tegen een lantaarnpaal aan het einde van de straat. "En daar hebben ze 'm leeggehaald." 

André Bouwman, van het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV), adviseert ondernemers om gereedschap te registreren zodat dieven het moeilijker kunnen doorverkopen. "Zorg dat er een alarmsysteem met herrie in zit, dat schrikt criminelen af."

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]