Ga naar Content

Van Edam-Volendam naar Eurovisie: molen De Breek steelt de show

Miljoenen mensen kunnen molen De Breek uit Etersheim zien in de videoclip van Joost Klein, bij zijn Eurovisienummer 'Europapa'. De video is deels opgenomen in het buurtschap in de gemeente Edam-Volendam. Samantha van den Bos, uitbater van de molen, is er heel blij mee: "We moesten het resultaat ook nog afwachten, maar het is heel gaaf geworden."

Foto: Samantha van den Bos

De clip is pas twee weken geleden opgenomen bij de molen, vertelt Samantha. In de video, die binnen 24 uur al 2 miljoen keer bekeken is, rijdt  Joost Klein op een scootmobiel naar de molen De Breek. Het refrein van het liedje zingt de band voor de molen, om vervolgens hysterisch hakkend te eindigen. 

Tekst loopt door onder foto's. 

Samantha en haar man Roel van Rijsewijk namen de molen in december 2022 over en sindsdien kun je er vergaderen of – net als Joost Klein – feesten.  

Aan aandacht hebben ze geen gebrek. Samantha: "We hebben geluk: afgelopen jaar hebben we Boer Zoekt Vrouw bij ons op bezoek gehad. Toen kwam onze locatie ook al mooi in beeld." In die aflevering opende Yvon Jaspers samen met de boeren de opgestuurde liefdesbrieven van kijkers. "En nu dit! Echt heel tof."

Vanavond gooit Samantha het over een hele andere boeg. "Dan hebben we een huiskamerconcert met een strijkorkest." Ze grinnikt: "Het gaat alle kanten op bij ons."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]