KZ verzuimt toe te slaan tegen PKC en keert huiswaarts met nederlaag

In de Korfbal League is het Koog Zaandijk vanavond niet gelukt om punten te pakken bij PKC. De formatie van trainer Tim Bakker vertrok uit Papendrecht met een nederlaag: 23-21.

Koog-Zaandijk op bezoek bij PKC - Foto: NH Sport / Martijn Kramer

In de eerste helft ontliepen PKC en KZ elkaar nauwelijks iets. Bij KZ waren met name de vrouwen gelijk bij de les. Acht van de elf Zaanse doelpunten voor de rust werden gemaakt door de vier startende vrouwen van KZ: Zoë Engel, Nikki Boerhout, Anouk Haars en Esther Cordus.

PKC, de meest scorende ploeg in de Korfbal League, beet zich meermaals stuk op de verdediging van KZ. De ploeg van Tim Bakker schoot zelf ook niet altijd even nauwkeurig, maar bleef desondanks goed in het spoor van de thuisploeg. Halverwege was de stand mooi in evenwicht: 11-11.

Tekst loopt door onder video.

Esther Cordus denkt in play-offs van PKC te kunnen winnen - NH Nieuws

PKC toont klasse

Ook in de tweede helft was het lang stuivertje wisselen voor de voorsprong. Bij KZ kwamen nu ook de mannen vaker op het scorebord. Marijn van den Goorbergh, Carlo de Vries en Darren Krook droegen bij aan de score van de Zaankanters.

Bij een stand van 17-17 gaf de thuisploeg even extra gas en sloeg het tien minuten voor tijd het eerste echte gaatje in de wedstrijd. PKC liep uit naar voorsprong van twee punten en gaf deze in het slot niet meer af: 23-21.

Aanstaande maandag zal er in de uitzending van NH Sport  (17.10 uur) een reportage te zien zijn over de wedstrijd van KZ tegen PKC.

Ondanks de nederlaag blijft KZ op de derde plaats staan in de Korfbal League. De top vier plaatst zich voor de play-offs. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft KZ een voorsprong van 6 punten op nummer vijf Fortuna, dat vanavond Groen Geel uit Wormer met ruime cijfers versloeg (11-26).