Ga naar Content

Delen Hoofddorp week lang zonder post: "Heb hierdoor begrafenis gemist"

Uit heel Hoofddorp regende het afgelopen week klachten over niet bezorgde post, van Overbos tot Toolenburg. PostNL bevestigt dat een personeelsprobleem in een verdeelcentrum reden was voor de vertraging.

Uit heel Hoofddorp kwamen meldingen dat de post bijna de hele week niet werd bezorgd - Foto: ANP/Richard Brocken/Hollandse Hoogte

Meer dan honderd reacties kwamen er binnen nadat twee Hoofddorpers op Facebook hun beklag deden over de verdwenen post. Vanaf het begin van vorige week vielen de brieven ineens niet meer op de mat. En voor een enkeling had dat behoorlijk nare gevolgen.

Een inwoonster uit Toolenburg miste door de uitblijvende post een begrafenis: "Ik kreeg een rouwkaart veel te laat. Ik zag iemand van een scootmobiel afspringen, en die gooide wat in mijn brievenbus. Ik was zo verbaasd dat ik er niet achteraan ging. De kaart was zo laat dat ik niet meer naar de uitvaart kon."

Personeelstekorten

Bij navraag kan een woordvoerder van PostNL bevestigen dat er problemen waren met de postbezorging in de omgeving: "Er was een bezettingsprobleem in een depot. We kampen, net zoals veel andere sectoren, met personeelstekorten. Helaas kunnen we dat niet van de ene op de andere dag oplossen."

Om de achterstand weg te werken schakelde het bedrijf 'een externe partij' in om afgelopen zondag en maandag alsnog op zoveel mogelijk plekken langs te gaan. Dat leidde dan weer tot enige verbazing onder de gedupeerden, die na een week zonder postbode ineens soms wel drie op een dag langs zagen komen.

De externe postbezorgers krijgen complimenten voor hun harde werken, zij het ietwat chaotisch. Zo ook zondag, van deze Hoofddorpse: Met twee man sterk op ons rijtje post aan het bezorgen vandaag, in dit weer. Dat is wel een compliment waard."

"De hele week niets, en nu tien items door de bus"

Hoofddorpse gedupeerde van de achterstallige postbezorging

Voor een andere inwoonster kwam de post op zondag als een verrassing: "Ze wisten van niets, de bezorgers kwamen uit Amsterdam. Dat is alles wat ik vernomen heb. Echt heel raar, de hele week niets en nu tien items hier door de bus."

De woordvoerder van PostNL legt uit hoe het zit met de personeelstekorten: "We hebben elke dag landelijk zo'n 15.000 postbezorgers nodig. We komen nu duizend tekort. Door bijvoorbeeld een paar ongelukkige ziektegevallen kan je dan al problemen met de bezorging krijgen."

De bezorgachterstand speelt volgens PostNL niet meer in Haarlemmermeer dan in andere regio's en provincies. Om de kans op herhaling in Hoofddorp te verkleinen, wordt een aantal van de externe postbezorgers van afgelopen week ingewerkt. Dan zou de bezetting van onder andere het verdeeldepot weer op orde moeten zijn.

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]