Ga naar Content

Dierenvoedselbank overspoeld met gedoneerd voer: garage puilt uit

Een voedselbank maar dan voor dieren: dat is de droom van Alexandra Hompert en Linda Hendriks. Ze zijn nu een paar weken mee bezig om hem op te zetten en worden overladen met enthousiaste reacties en steun vanuit Purmerend en De Rijp. "Ik geloof niet dat we nog terug kunnen", lacht Linda dan ook. 

Oprichters dierenvoedselbank in Purmerend overweldigd door steun - NH Nieuws

De vrouwen hebben al een tijdlang buurtkastjes met allerlei producten waar mensen die krap zitten terechtkunnen. "We merkten dat er ook veel vraag was naar dierenvoeding", vertelt Alexandra. Toen ze ook zakken dierenvoer aanbood, kreeg ze veel lovende reacties: 'Wat leuk dat jullie ook aan de dieren denken!' Er volgden donaties, zoveel dat het niet meer in het kastje paste. 

Ze zette een Facebookgroep op, 'Huisdieren zonder honger naar bed Purmerend-Beemster'. Dat ging hard, binnen een maand meldden ruim 700 leden zich aan. En van de Huisdierenbazaar in De Rijp krijgen ze grote zakken dierenvoer gedoneerd. Die zijn niet meer geschikt voor de verkoop omdat er bijvoorbeeld een scheur in zit, maar het voer zelf is nog helemaal in orde.

Nu is er een ruimte nodig waar alle gedoneerde zakken dierenvoeding terechtkunnen, want de schuur van Linda puilt inmiddels zowat uit.

Tekst loopt door onder de foto. 

De schuur van Linda begint wat vol te worden na alle donaties - Foto: Alexandra Hompert

"We zijn er 24/7 mee bezig", zegt Alexandra. "Het is wel heel leuk, we krijgen er veel voldoening van. Er zijn ook veel mensen die zich als vrijwilliger aanmelden, iedereen is heel enthousiast."

Het doel van de net opgezette stichting is om baasjes te helpen de financiële druk te verlichten en daarmee te voorkomen dat dieren naar het asiel moeten. "De mensen die in zo'n situatie komen hoeven niet direct gokverslaafd te zijn", legt Linda uit.

Mensen kunnen om uiteenlopende manieren in de problemen komen. "Die mensen willen hun huisdier niet ook nog eens kwijt. Nou, als je hiermee kunt helpen... beestje blij, baasje blij toch?"

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]