Ga naar Content

Eropuit deze voorjaarsvakantie? Een leuk uitje hoeft niet ver weg of duur te zijn

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur: hét moment om er even lekker op uit te gaan. En dat hoeft helemaal geen aanslag te zijn op de portemonnee. NH zocht zes leuke, Noord-Hollandse en niet al te dure activiteiten uit voor de voorjaarsvakantie.

Klimpark Streekbos Bovenkarspel - Foto: Klimpark Streekbos

1. Het Klimduin in Schoorl

Het Klimduin in Schoorl is al jaren een ware trekpleister voor jong en oud. Terwijl de kinderen zich vermaken op Het Klimduin, kunnen de ouders onder het genot van een drankje op een van de terrasjes aan de voet van het duin toekijken. Mooi meegenomen; er zitten geen entreekosten aan een bezoekje aan Het Klimduin.

2. Maritiem- en Juttersmuseum Flora op Texel

Op zoek naar een educatiever uitje? Op Texel is het Maritiem- en Juttermuseum Flora te vinden. Hier zijn verschillende exposities te bezoeken, bestaande uit een bonte verzameling voorwerpen die de afgelopen tachtig jaar zijn aangespoeld. Daarnaast zijn er ook spullen te vinden die het startschot waren voor de podcast De Egmondse vluchtelingenboot van NH. Waarin verslaggeefster Maaike Polder van NH Alkmaar op onderzoek uitging naar de mensen achter de aangespoelde spullen.

Op echte ontdekkingstocht? Ook dat is mogelijk. Door middel van een speurtocht met verschillende spelletjes kunnen de kinderen op zoektocht door het hele museum. Ook klimmen en klauteren is mogelijk bij het Juttersmuseum. Er is een grote speeltuin met diverse speeltoestellen waar kinderen zich prima op kunnen vermaken. 

De kosten voor een bezoekje aan het Juttersmuseum liggen tussen de 6 en de 8 euro per persoon.

3. Vlindorado in Waarland

Eén van de grootste vlindertuinen van Europa is het Noord-Hollandse Waarland. Door de vele vlinders, vogels en kleurrijke exotische bloemen waan je je even helemaal in de wereld van het tropisch regenwoud. Om het bezoekje helemaal af te maken is er ook nog een inloopvolière met prachtige tropische vogels waar je doorheen kunt wandelen om de vogels van dichtbij te bekijken. 

Een bezoek aan de vlindertuin met bijbehorende vogeltuin betaal je voor kinderen van 2 tot 12 jaar 8,50 euro. Als volwassene betaal je 10,50 euro.

Tekst gaat verder onder de foto

Vlinder in Vlinderado - Foto: NH Media

4. LEGO-Museum in Hoorn

Hoewel het museum eigenlijk het 'Museum van de 20e Eeuw' heet, is er een deel omgetoverd tot het LEGO-Museum. Drie zalen in het museum staan vol met honderden bouwwerken van LEGO. De expositie "90 jaar LEGO" toont een unieke collectie LEGO. Van het eerste houten speelgoed tot de eerste plastic steentjes. Alles is te bekijken in de zalen van het Museum van de 20e eeuw. Zelf bouwen is zeker ook een optie, zo is er voor ieder wat wils.

Voor een bezoekje aan het museum betaal je als volwassene 10 euro. Een kaartje voor kinderen kost 5 euro.

5. Stoomtram Hoorn-Medemblik

In Hoorn kan je in de voorjaarsvakantie op reis met de stoomtrein. Voor de tram gaat rijden is er eerst een speurtocht op en rond het tramstation Hoorn. De tram gaat van Hoorn naar Wognum en weer terug. Onderweg kom je verschillende historische bruggen en gebouwen tegen. Naast de tramrit is een bezoekje aan het museum ook de moeite waard.

De kosten voor een middagje met de stoomtram liggen voor volwassenen op de 14,50 euro en voor kinderen is dat 5 euro.

Tekst gaat door onder de foto

Stoomtram Hoorn-Medemblik - Foto: Museum stoomtram

6. Klimpark Streekbos in Bovenkarspel

Heb je meer zin in een actief uitje deze vakantie en iets meer geld te besteden? Klimpark Streekbos in Bovenkarspel biedt verschillende activiteiten voor jong en oud. Zo kun je er onder andere midgetgolfen, kanovaren en boogschieten. Waar het park om bekend staat? Klimmen. Het park biedt vier verschillende klimparcours. Deze verschillen in hoogte waardoor er voor iedere leeftijd een geschikt parcours te vinden is. 

Om twee uur bij Klimpark Streekbos te klimmen en klauteren betaal je voor kinderen tot en met 12 jaar 17 euro, kinderen en volwassenen boven de 13 jaar betalen 20 euro. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.