Ga naar Content

Slachtoffer schietpartij in IJmuiden overleden

De 26-jarige man uit Velsen die gisteravond gewond raakte na een schietpartij in IJmuiden, is aan zijn verwondingen overleden. Op dezelfde avond heeft een verdachte zich gemeld bij het bureau, dat meldt de politie. 

Foto: Inter Visual Studio

De schietpartij vond gisteravond rond 18.40 uur plaats aan de Kromme Mijdrechtstraat. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden ingezet voor het slachtoffer.

Er werd een grote zoekactie op poten gezet met een speciaal politieteam en een politiehelikopter. Volgens de politie heeft één verdachte, een 23-jarige man uit gemeente Velsen, zich later bij het politiebureau gemeld. 'Hij zit voorlopig vast en zal uitgebreid verhoord worden over zijn rol in het schietincident', aldus het persbericht.

Conflicten in drugswereld

In IJmuiden is het al langere tijd onrustig door conflicten in de drugswereld. De afgelopen maanden ging het om zeker dertig incidenten met wapens of explosieven. Dit was voor de burgemeester genoeg reden om bijna heel IJmuiden aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. 

Met deze maatregel krijgt de politie meer bevoegdheden, zo kan iedereen in dat gebied gefouilleerd worden. De maatregel duurt in ieder geval tot 1 augustus.

Schoten in woning

Het is niet de eerste keer dat er geschoten wordt in de Kromme Mijdrechtstraat. In de nacht van 26 op 27 oktober 2022 werd een woning in die straat beschoten. Buurtbewoners hoorden meerdere knallen.

Een week later werd de woning op last van de burgemeester gesloten. De schoten werden met een volautomatisch vuurwapen afgevuurd.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.