Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl

Vroege lente: ongebruikelijk hoge temperaturen verwacht

13 februari 2024, 10.03 uur · Aangepast 13 februari 2024, 11.17 uur · Door Redactie

Het wordt vandaag vriendelijk weer, laat NH-weerman Jan Visser weten. De opklaringen zetten door en vooral in het zuidelijke deel van onze provincie kunnen mensen genieten van een zonnetje. Met een temperatuur van 15 tot 16 graden op de planning van morgen, lijken deze dagen een voorzichtig startsein van het voorjaar. 

Strandweer - Foto: Sjef Kenniphaas

De oceaan aan de Noordwestkust van Afrika is ongebruikelijk warm voor deze tijd van het jaar. De hoge oceaantemperatuur, in combinatie met een zuidwesten wind, zorgt daarom ook bij ons voor bijzonder warme dagen in februari. 

Donderdag 

Het is volgens Visser niet gebruikelijk dat we in deze tijd van het jaar al zo warm is, maar toch kan het morgen wel 15 tot 16 graden worden. In het weekend zullen de temperaturen iets dalen, maar het blijft rond de negen à tien graden hangen. Wel kan het vanaf morgenmiddag weer flink gaan regenen.

Zijn we al vroeg begonnen met het voorjaar? In Ankeveen vloog afgelopen weekend de eerste hommelkoningin van het jaar al rond. Het lijkt er dus op dat we het voorjaarsseizoen tegemoet gaan. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.